Lopeta jo se hamstraaminen – Ainakin nämä tavarat voi heittää heti pois - Asuminen - Ilta-Sanomat

Lopeta jo se hamstraaminen – Ainakin nämä tavarat voi heittää heti pois

Oletko katsellut kaappeihisi ja ihmetellyt, mistä kaikki tavarat oikein ovat kerääntyneet nurkkiin?

Pyöriikö laatikoissa vuosia vanhoja tavaroita? Niitä ei kannata säilyttää.

25.7.2017 18:09

Minimalismi on nyt sisustuksessa trendikästä, ja monet haluavat päästä ylimääräisestä tavarasta eroon. Good Housekeepingin haastattelemat siivoamisen ja kodin järjestämisen asiantuntijat vinkkaavat, minkälaisia turhia tavaroita ihmisiltä löytyy – ja mitä olisi jo syytä heittää pois.

1. Vanhat kännykät ja laturit

Onko 10 vuotta vanha kännykkä ollut laatikossa käyttämättömänä jo vuosikausia? Tai vuosien varrella kännyköitä ja latureita on saattanut kertyä varastoon useampi. Usko pois, et tule tarvitsemaan niitä enää.

2. Vanhentunut elektroniikka

Vanhat kasettisoittimet, videonauhurit ja kaukosäätimet joutavat pois. Jos niillä ei ole pitkään aikaan ollut käyttöä, ei niitä tule enää tarvitsemaan. Elektroniikka vanhentuu yllättävän nopeasti. Tähän pätevät myös vanhat tietokoneet ja kovalevyt.

3. Vanhat aikakauslehdet

Jopa vuosikausia vanhoja lehtiä tulee välillä säilytettyä mielenkiintoisten artikkeleiden vuoksi. Uutiset kuitenkin vanhentuvat nopeasti, joten kaikki vanhat lehdet voi hyvillä mielin laittaa kierrätykseen.

4. Kynät, jotka eivät toimi

Jostain syystä monessa kodissa riittää kyniä enemmän kuin olisi tarve. Heitä vähintään kaikki huonosti toimivat ja rikkinäiset kynät pois.

5. Kaikki, mitä uskot myyväsi – vielä joskus

Nurkissa pyörii usein tavaroita, joita vannoo vielä joskus myyvänsä, mutta aikaa tähän ei tunnu löytyvän. Tavara ei voi olla kovin arvokas, jos sitä ei saa verkkohuutokaupassa myytyä.

6. Rumat ja ei-toivotut lahjat

Onko siellä olohuoneen pöydällä isotädiltä syntymäpäivälahjaksi vuosikausia sitten saatu lamppu, mikä ei sovi tippaakaan kodin muuhun sisustukseen? Heitä se pois. Sukulaiset käyvät niin harvoin kylässä. Lahja saattaa ilahduttaa enemmän jonkun toisen kodissa.

7. Vanhat ohjekirjat

Oletko säilyttänyt joka ikisen kodinkoneen ohjekirjan vuosien varrella? Jos et ole tarvinnut niitä pitkään aikaan, osaat jo luultavasti käyttää laitteita tarpeeksi hyvin. Nykyään lähes kaikki ohjekirjat löytyvät joka tapauksessa netistä.

8. Popcorn-, jäätelö- tai leipäkone – jos et oikeasti käytä sitä

Keittiöön kerääntyy mitä erilaisimpia laitteita ja vempaimia. Jos et ole käyttänyt esimerkiksi jäätelö- tai leipäkonetta viimeisten kuuden kuukauden aikana, voit surutta heittää sen pois. Nämä laitteet vievät tarpeettoman paljon tilaa keittiökaapeista siihen nähden, kuinka harvoin niitä tulee käytettyä.

9. Matkaesitteet

Jos hyllystäsi löytyvät matkaesitteet ovat useamman vuoden vanhoja, voi ne hyvillä mielin heittää pois. Erilaisten nähtävyyksien aukioloajat ja hinnat sekä hotellitiedot muuttuvat tasaiseen tahtiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?