Asuminen

Mikä on elämän tarkoitus? 5-vuotiaalta selvä vastaus: ”Katsoa maisemia ja olla onnellinen”

Julkaistu:

Mikä on elämän tarkoitus? Varallisuusneuvoja Terhi Majasalmi jutteli asiasta perheenjäsentensä kanssa.
5-vuotiaani totesi, että elämän tarkoitus on katsoa maisemia ja olla onnellinen. En lähtenyt kysymään asiasta tarkemmin, mutta ajatuksia tämä kyllä herätti minussa.

Maailmassa on paljon hyvää ja kaunista, joka kuitenkin helposti jää ikävien asioiden varjoon. Uutiset yleisesti ottaen kertovat negatiivisista asioista. Hyvistäkin uutisista helposti muokataan kohuotsikoita, jotta ihmiset ylipäänsä niitä lukisivat.

Häly ympärillämme on suuri ja siksi on hyvä pysähtyä ja muistuttaa hyvistä asioista, joita elämässämme on. Olen itse pitänyt kiitollisuuspäiväkirjaa. Olen myös tyttärieni kanssa kirjoittanut paperille asioita, joista he ovat kiitollisia.


Ympäristössämme, jossa elämämme tällä hetkellä, on varmasti jotain, mistä voimme olla kiitollisia ja onnellisia. Mutta on myös totta, että joku muu ympäristö kuin nykyinen saattaa lisätä kokemaamme onnellisuutta. Toisaalta maiseman vaihdos ei välttämättä tuo mukanaan sitä mitä odotimme ja palaamme vanhaan. Tämä selviää vain kokeilemalla mikä itsestä tuntuu hyvältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uskon itse siihen, että elämästä saa ja kannattaa nauttia. Onnellinen elämä ei tarkoita sitä, ettei koskaan olisi ongelmia tai haasteita. Uskon kuitenkin siihen, että kannattaa pyrkiä tekemään elämässään sellaisia valintoja, jotka pitkällä aikavälillä lisäävät mahdollisuuksia tehdä asioita, jotka lisäävät omaa onnellisuutta.

Itselleni matkustaminen on ollut unelmana pienestä tytöstä lähtien. Lapsena siihen ei ollut niin paljon mahdollisuuksia, mutta viimeisen viiden vuoden aikana olen päässyt matkustamaan paljon enemmän kuin 20 vuotta sitten uskalsin edes haaveilla. Ja parasta on, että perheeni kulkee mukanani.

Sinun onnellisuuttasi saattaa lisätä aivan joku muu ja vain sinä tiedät mikä se on.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt