Hannun perintöaarre osoittautui arvokkaaksi – tästä on maksettu 300 euroa, mutta Hannu ei löydöstään luovu

Kodin kätköistä löytyvä esine voi olla yllättävän arvokas. Näin kävi Ilta-Sanomien lukijalle Hannulle, joka löysi perintötavaroiden joukosta arvokkaan puukon.

Hannun kotoa löytyi perintöaarre, jolla on yllättävää arvoa.

27.6.2017 19:00

Ilta-Sanomat uutisoi vastikään suomalaissuunnittelija Tapio Wirkkalan suunnittelemasta puukosta, joka huutokaupattiin Bukowskin nettihuutokaupassa huikeaan hintaan.

Vuonna 1961 suunnitellusta ja valmistetusta yksilöstä maksettiin pari viikkoa sitten 300 euroa. Puukosta tehtiin yhteensä 18 tarjousta.

Mustavartisen puukon kokonaispituus on 22,5 senttimetriä ja terään on merkitty teksti Hackman Finland Stainless, Tapio Wirkkala. Nahkatuppiin on painettu pieni karhuntassu.

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut Hannu kertoo, että samanlainen puukko löytyi myös hänen tavaroidensa joukosta. Puukko löytyi, kun Hannu tutki isänsä perinnöksi antamaa 16 puukon kokoelmaa.

– Isäni oli saanut puukkokokoelman serkultaan testamentin kautta. Isäni serkku oli kova metsästämään. Syksyisin metsästysmatkat suuntautuivat Partsimaan metsästysmajalle, Mäntyharjulle, Hannu kertoo.

Vaikka puukko on tuttu Wirkkalan malli, puukon tuppi on tuunattu.

– Minulla ei ole tietoa, miksi puukon tuppiin on tuunattu tuo Neuvostoliiton aikainen jonkinlainen sotilasmerkki. Kiinnityslenkkikään ei ole alkuperäinen.

Arvokas löytö pysyy jatkossakin perintöaarteiden joukossa. Tämän puukon arvoa ei nimittäin mitata rahassa, Hannu muistuttaa.

Jos Hannu kuitenkin haluaisi kaupata aarteensa, saisi puukosta hyvän hinnan. Samankaltainen puukko on Bukowskin nettisivujen mukaan nimittäin aiemmin huutokaupattu 293 eurolla.

Löytyykö sinun mökiltäsi hauska muisto menneisyydestä? Lähetä kuva huonekalusta tai esineestä osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi. Kerro samalla, mikä tarina siihen liittyy. Kokoamme löydöistä juttuja Ilta-Sanomien verkkosivuille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?