Asuminen

Tuntuuko varallisuuden kasvattaminen turhan vaikealta? Voit joko luovuttaa tai opetella tarvittavat taidot

Julkaistu:

Raha poikimaan
Kasvulla on varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen mukaan turhan negatiivinen kaiku. Vaurastumaan haluavien tulisi ponnistella saavuttaakseen unelmansa.
Olen viettänyt viimeiset neljä päivää Tony Robbinsin seminaarissa ja vielä on yksi päivä jäljellä. Päivät ovat olleet 12–15 tuntisia. Olen täällä oppimassa taitoja, joilla saan kasvatettua yrityksiäni kannattavasti uudelle tasolle. Mitä tämä tarkoittaisi? Useammalle ihmiselle työtä, lisää verotuloja ja itselleni pääomaa sijoituksiin.

Kasvu kuulostaa jonkun korvaan ikävältä. Miksi aina pitäisi kasvaa? Niin kuin luonnossa myös ihmisillä on vain kaksi suuntaa, joko kasvat tai kuihdut. Jos näistä pitää valita, niin ainakin itse valitsen kasvun.

Kasvaminen ei ole pelkästään rahaa vaan se voi olla halu olla parempi puoliso, vanhempi tai työntekijä. Kasvu voi kohdistua mihin elämän osa-alueeseen tahansa. Kasvu vaatii ponnistelua ja epämukavuusalueelle menoa. Urheilun maailmassa olemme tottuneet mittaamaan kasvua ja kehittymistä. Samalla lailla myös bisneksessä mitataan kasvua. Ja jotta sitä tulee, on oltava paremmat taidot.

Täällä olen jälleen huomannut, kuinka paljon opittavaa itselläni on. Joko voin luovuttaa tai sitten opetella tarvittavat taidot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Luovuttaja – minäkö? Uskon, että innostava tavoite auttaa ponnistelemaan eteenpäin.

Esimerkiksi se, että voisi auttaa kymmeniä tai satoja tuhansia ihmisiä kasvattamaan omia tulojaan ja toteuttamaan heille tärkeitä asioita, on todella innostava tavoite. Mutta jotta tämä toteutuisi, on minun tultava paremmaksi. Näillä taidoilla, mitä tähän mennessä olen hankkinut, se ei tapahdu ja olen hyvin tietoinen tästä.


Hyvin usein arki vie mukanaan ja siitä tulee pelkästään jana suoritteita. Tekeminen voi viedä kuitenkin väärään suuntaan, jos ei tasaisin väliajoin pysähdy miettimään mitä tekee ja käy tsekkaamassa, että omat taidot ovat ajan tasalla.

Oman tason nosto on helpompaa, jos ympärilläsi on sinua menestyneempiä ihmisiä. Heitä, jotka ovat saaneet tuloksia asioissa, joissa myös sinä haluaisit olla parempi. Kun näkee ihmisiä, jotka ovat sen jo tehneet, itselle tulee mieleen, että miksi en minäkin pystyisi. Ilman työtä mikään ei tule, mutta matka onkin tärkeämpi kuin päämäärä.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt