Miljonääri muutti velkataakan 10 vuodessa jättiomaisuudeksi – yksi tärkeä säästövinkki

Riittääkö yksi simppeli vinkki, jolla rahaa jää enemmän säästöön? Kymmenien tuhansien veloista miljonääriksi ponnahtanut amerikkalaismies pitää tätä tärkeimpänä keinona.

19.6.2017 16:17

Amerikkalaisella Scott Turnerilla oli vielä vuosituhannen alussa valtavat velat, CNBC kertoo. Kymmenessä vuodessa hänen onnistui kuitenkin kääntämään kelkan täysin.

Omien sanojensa mukaan Turner oli parikymppisenä rahan suhteen täysi ääliö. Velkaa oli jo 25-vuotiaana kertynyt noin 65 000 euroa.

Kymmenessä vuodessa hän oli kuitenkin muuttanut rahankäyttötapansa ja 35-vuotiaana Turner jo nautti letkeitä päiviä velattomana miljonäärinä. Kun velkataakka alkoi painaa, hän tarkasteli kulutustottumuksiaan, alkoi sijoittaa ja vaihtoi ammattiin, josta pitää.

Tätä on vaikea uskoa, mutta Turnerin mukaan kuka tahansa voi muuttaa taloudellisen tilanteensa parempaan suuntaan – jos vain löytyy tarpeeksi halua.

– Aloitat miinuksella ja työskentelet siihen pisteeseen, että velat on nollattu. Siitä jatkat eteenpäin, Turner kertoo saaden säästämisen kuulostamaan maailman yksinkertaisimmalta asialta.

Turnerilla on yksi uskomattoman simppeli vinkki, jolla hän on kasvattanut varallisuuttaan: lounaseväät. Mitä vähemmän rahaa kuluu ravintoloihin sen parempi.

Hän kertoo oppineensa säästämisvinkkinsä ja nykyisen talousfilosofiansa vanhemmiltaan. Hänen isänsä työskenteli kunnalla virassa koko elämänsä ajan. Isä pakkasi joka ikinen päivä eväät mukaan töihin. Perheen asuinalueella ei ollut monia ravintoloita, eivätkä he käyneet usein niissä syömässä.

Turner itse työskenteli yrityksen palveluksessa yksityisellä puolella monta vuotta, mutta lounasravintolassa hän kävi vain muutaman kerran. Sen sijaan joka sunnuntai Turner valmisti suuret määrät ruokaa, jota hän otti pitkin viikkoa evääksi töihin.

– On ruokia joista pidän ja joita syön päivittäin. Sen vuoksi olen säästänyt suunnattomia summia rahaa, ravintoloita karttava mies kertoo.

Turnerin säästämisfilosofia kuulostaa paljon australialaisen kiinteistömoguli Tim Gurnerin ajatuksilta. Gurner laukoi hiljattain, että milleniaalit eivät pysty ostamaan asuntoja, koska käyttävät niin paljon rahaa avokadoleipiin ja kahviin.

Oletko noussut velkataakasta ylös? Vai oletko systemaattisesti säästänyt koko ikäsi? Minkälaisia muutoksia olet tehnyt säästääksesi rahaa? Kommentoi aihetta alla olevassa kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?