Löytyykö mökiltäsi tämä puukko? Joku maksoi siitä juuri 300 euroa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Löytyykö mökiltäsi tämä puukko? Joku maksoi siitä juuri 300 euroa

Kesämökiltä saattaa löytyä kallisarvoisia aarteita. 56 vuotta vanha Tapio Wirkkalan suunnittelema puukko on arvoltaan satoja euroja.

Tapio Wirkkalan Hackmanille suunnittelema puukko on keräilyklassikko.­

12.6.2017 13:02

Kansainvälisesti tunnetuimman suomalaismuotoilija Tapio Wirkkalan suunnittelema puukko huutokaupattiin Bukowskin nettihuutokaupassa viikonloppuna 300 eurolla. Kyseessä on vuonna 1961 suunniteltu ja valmistettu yksilö. Puukosta tehtiin yhteensä 18 tarjousta.

Kyseinen 56 vuotta vanha puukko on kuvien mukaan erinomaisessa kunnossa. Esittelytekstissä kerrotaan, että kappaleessa on vain ”merkityksetöntä pintakulumaa”. Mustavartisen puukon kokonaispituus on 22,5 senttimetriä. Terään on merkitty: Hackman Finland Stainless. Tapio Wirkkala. Nahkatuppiin on painettu pieni karhuntassu.

Samankaltainen puukko on Bukowskin nettisivujen mukaan aiemmin huutokaupattu 293 eurolla.

Metsästysmuseon mukaan Wirkkalan Hackmanille suunnittelemat puukot ovat keräilyklassikoita. Hackman valmisti puukosta kahta, 18 senttistä ja 22 senttistä, mallia vuosina 1961–79.

Kesämökin varastoista saattaa helposti löytyä arvokkaita aarteita. IS kertoi tammikuussa Anusta, joka löysi vapaa-ajanviettopaikastaan jopa tuhansien arvoisen, Wirkkalan suunnitteleman kahvipöydän.

Wirkkalan aterimet, astiat sekä huonekalut ovat tuttuja näkyjä monessa suomalaiskodissa. Monipuolinen kuvanveistäjä ja muotoilija työsti käyttöesineitä muun muassa lasista, puusta, posliinista, metallista sekä muovista.

Yle kertoi pari vuotta sitten Wirkkalalla olleen erityinen kiinnostus työkaluihin, joita hän uransa aikana suunnittelikin. Puukkoa hän piti mieluisimpana työvälineenään. Wirkkalan monikäyttöisen kirveen terässä on syvennys kädelle, jotta sitä voidaan käyttää myös veistotyökaluna.

Löytyykö sinun mökiltäsi hauska muisto menneisyydestä? Lähetä kuva huonekalusta tai esineestä osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi. Kerro samalla, mikä tarina siihen liittyy. Kokoamme löydöistä juttuja Ilta-Sanomien verkkosivuille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?