Asuminen

Vanhasta navetasta kuoriutui ylellinen kesäkoti – kuvat: saunakin kuin taideteos

Julkaistu:

Oikotie Sisustus
Vaikka uuden rakentaminen on joskus edullisempaa, vanhassa rakennuksessa on aina oma tunnelmansa. Arkkitehtitoimisto muutti vanhan navetan ylelliseksi loma-asunnoksi.
Vanhan rakennuksen kunnostaminen on usein paljon haastavampi ja kalliimpi projekti kuin uuden talon pystyttäminen, riippuen pitkälti toki vanhan kiinteistön kunnosta.

Toisaalta vanha rakennus, jonka sisätilat on kunnostettu toimiviksi ja alkuperäistä kunnioittaviksi, on usein mielenkiintoisempi verrattuna kokonaan uuteen taloon.


Upea esimerkki on slovenialaisen Ofis-arkkitehtitoimiston vanhasta ladosta tekemä lomakoti. Rakennus sijaitsee Slovenian luoteisosassa Bohinjissa Juliset Alppien läheisyydessä.

Ofis-arkkitehdin mukaan maatalot, ladot ja navetat ovat olennainen osa slovenialaisen maalaiskylän rakennusmaastoa. Valitettavasti useammat niistä eivät toimi nykyisin enää alkuperäisessä tarkoituksessaan vaan seisovat tyhjinä ja rappeutuvat. Usein ne kaadetaan ja niiden tilalle rakennetaan uusia taloja.


Vanhan ladon julkisivu on remontin yhteydessä jätetty lähes koskemattomaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ainoa julkisivuun tehty muutos on lautojen perforointi.


Tällaiselta lato näytti ennen kunnostamista.

Rakennuksen pohjakerros toimi karjan navettana ja sen päällä olevassa kerroksessa kuivattiin heinää ja säilytettiin maatalousvälineitä.


Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Lystia lastenhuoneeseen!

Pikkupojan unelma – oma hiekkalaatikko

Minimalismia ja betonia meren rannalla

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt