Asuminen

Ota lapsi mukaan sisustamaan – 9 ideaa leikkisään lastenhuoneeseen

Julkaistu:

Oikotie Sisustus
Lastenhuoneen sisustuksessa on olennaista toimivat kalusteet, käytännölliset viimeistelymateriaalit ja hyvä valaistus.
Lapset kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan huoneensa sisustamiseen ja kuunnella heidän toiveitaan. Tärkeämpää kuin täydellinen sisustus ja siisti huone on se, että lastenhuone olisi asukkaalle lystikäs paikka.

Tässä yhdeksän kivaa ideaa ja löytöä lastenhuoneeseen!


Mäntypuinen runko sängynpatjan ympärillä on kiva kehys, joka toimii vaatenaulakkona, korttitauluna ja johon voi ripustaa valaisimia. Halutessaan voi rungon peittää kankaalla – näin saa sängystä viihtyisän teltan. Valmistaja Takatomo.


Pisaranmuotoiset ripustuskoukut ovat kätevä ripustuspaikka ja samalla kaunis seinäkoriste. Dropit-koukkuja löytyy erikokoisina ja erilailla viimeisteltynä. Design Asshoff & Brogård, valmistaja Normann Copenhagen. Hinta L-kokoisilla valkoisilla naulakoilla 35 €. Yksi pakkaus sisältää kaksi naulakkoa. Jälleenmyynti mm. Stockmann.


Ikean FLISAT-sarjaan kuuluu pöytä, kirjateline, nuppinaulakko, jakkara ja nukkekoti- hylly. FLISAT-lastenpöytä toimii samalla kätevänä säilytyspaikkana, kun siihen yhdistää TROFAST-säilytyslaatikkoja. Hintaa pöydällä on 49,95€ ja yhdellä säilytyslaatikolla 2€, neljä nuppinen naulakko 6,99€, kirjateline 19,99€, jakkara ilman päällystä 19,99€, STICKAT jakkarapäällinen 4,99€ ja nukkekoti-hylly 29,95€.


Kirpputoreilta voi bongata kivoja esineitä, joita hyödyntää lastenhuoneen kalusteina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

70-luvun kukkapöytä toimii hyvin kirja- tai lelulaatikkona. Vanha puinen keinuhevonen on kestävä lelu ja samalla näyttävä tilakoriste.


Laatikkosängystä avautuu kolme lastensänkyä. Sängyn materiaalina on koivuvaneri ja kolmeen sänkyyn sopivat patjat mitoilla 70x140/145/150cm. Sängyn koko korkeus on 70 cm, pituus 154 cm ja syvyys 75 cm.


Sänkyä saa halutessaan myös koivuvanerin sävyisenä. Design Raul Abner, valmistaja virolainen Radis, hinta kuvassa näkyvällä sängyllä noin 550€.


Voimistelurenkaissa on kiva roikkua ja keinua, ne kehittävät lapsen koordinaatiota sekä voimaa ja ottavat vähän tilaa. Kuvassa näkyvät suomalaisen valmistajan Lillagungan renkaat ovat tarkoitettu yli 3-vuotiaille ja niiden painoraja on 90 kg. Materiaali maalattua koivua ja polypropeenia. Design Anton Stenfors, hinta 119€. Jälleenmyynti mm. Finnish Design Shop.


Tanskalaisen valmistajan bOblesin elefantti houkuttelee luovaan leikkiin, joka aktivoi ja haastaa lapsen motorisia taitoja. Siinä saa keinua, levätä sen päällä selällään tai vatsallaan, venytellä ja kiivetä. Elefantti toimii lastenhuoneessa myös tuolina ja sitä löytyy useimmissa värisävyissä. Design Bolette Blædel & Louise Blædel, materiaali EVA-vaahtomuovi, hinta 145€. Jälleenmyynti mm. Finnish Design Shop.


Ilmavat seinähyllyt ovat kätevä paikka lempiesineille, joista voi muodostaa seinälle kivan asetelman. Kubo-hylly soveltuu lastenhuoneen lisäksi mihin tahansa kodin tilaan. Hyllyn korkeus ja leveys 27 cm, syvyys 13 cm. Design Malin Lundmark, valmistaja ruotsalainen Maze. Hinta 122€. Jälleenmyynti mm. Room21.


Tapetti tekee lastenhuoneesta kodikkaan ja intiimin. Mustavalkoinen kaupunkimiljöötä kuvaava Small town-tapetti on kiva ja samalla neutraali tausta lastenhuoneen värikkäille esineille. Design Charlotta Sandberg, valmistaja Majvillan. Rullan pituus 10,05 m ja leveys 53 cm. Hinta 83€/rulla. Jälleenmyynti mm. Domdom.


Ilmapallo-peili antaa tilaan kuvitteellista syvyyttä ja siinä heijastuu hauskasti palaset lasteenhuoneesta. Kuvassa tanskalaisen valmistajan Elements Optimal Balloon mirror peilit, Design Tor ja Nicole Vinter Serve. Hinta S koon peilillä 79€ ja L koolla 89€. Jälleenmyynti mm. Finnish Design Shop.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Koteja maailmalta: Intialaisen kerrostalon upea kattoveranta

Idyllinen Kekkolan Kartano

DIY: Pikkupojan unelma – oma hiekkalaatikko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt