Asuminen

Hyvät lahjaideat nuorelle, jolle haluat opettaa oman talouden hallintaa

Julkaistu:

Raha poikimaan
Tällä viikolla moni nuori päättää koulutien tai valmistuu ammattiin. Mitä antaa lahjaksi?
Ehkä lahja on tullut jo hankittua, mutta moni voi vielä miettiä asiaa. Useat nuoret toivovat saavansa rahalahjan. Jos nuorella on selvät suunnitelmat rahojen käyttöön, niin rahalahjahan on mitä mainioin. Ainakin kohde on mieluisa. Rahan lisäksi antaisin aikaani ja/tai omaa taloutta käsittelevän kirjan.

Jos nuori valmistuu ja pääsee työhön kiinni, työstä saatu korvaus on moninkertainen opiskelijabudjettiin verrattuna. Tässä elämän taitekohdassa käy helposti niin, että elintaso eli menot nousevat tulojen tasolle, vaikka juuri hetki sitten tultiin toimeen murto-osalla tästä.

Siksi juuri tässä kohdassa onkin erityisen tärkeä muistaa itseään ja aloittaa viimeistään säästäminen. Rahan määrä ei ratkaise minkälaiseksi tulevaisuutemme muodostuu vaan se mitä rahalla teemme.

Viimeisten viiden vuoden aikana on julkaistu suomeksi useampikin kirja oman talouden hallinnasta ja varallisuuden kasvattamisesta monen eri kirjailijan toimesta. Valinnanvaraa on ja uskonkin, että jokaiselle löytyy kirja, josta on mielekästä ja kiinnostavaa lukea talousoppeja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuorena opitut talousopit kantavat hedelmää koko elämän ajan. Lisäksi voit myös itse näyttää käytännössä, miten itse hoidat omaa talouttasi ja miten olet säästänyt ja sijoittanut. Muutaman tunnin sparraussessio voi olla käänteentekevä nuoren elämässä.

Aika tekee työtä puolestamme. Jos alkaisimme säästää 25-vuotiaana ja haluamme saada säästöön puoli miljoonaa euroa 65-vuotiaana kuuden prosentin tuotto-olettamalla, meidän tulee säästää noin 265 euroa kuukaudessa. Jos taas odotamme 20 vuotta ja aloitamme säästämisen 45-vuotiaana, summa on noussut samalla tuotto-oletuksella 1100 euroon.

Pienikin summa on hyvä alku, sillä vain aloittamalla voi saada myös tuloksia.


Onnittelut koulunsa päättäville ja vaurasta tulevaisuutta!

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt