Asuminen

Kyllästyttääkö ainainen jauhaminen rahasta? Sinunkin pitäisi kiinnostua

Julkaistu:

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen mukaan raha helpottaa arkeamme hurjan paljon.
Tuntuuko siltä, että elämä on pelkkää rahaa ja mistään muusta ei puhutakaan enää? Ajatteletko, että sinun arvosi mitataan vain rahassa eikä muulla ole merkitystä?

Raha on voimavara. Niin kauan kuin vaihdat omaa aikaasi ja taitojasi rahaan, se on osa myös sinun elämääsi. Jos eurojen tilalla olisi oravannahat, mikään ei oikeastaan muuttuisi. Silloin puhuisimme oravannahoista.

Voisimme toki vaihtaa palveluksia keskenämme, mutta silloin joutuisimme miettimään, onko renkaiden vaihto yhtä arvokasta kuin lastenhoitaminen tai mitä teemme, jos haluamme lentää ulkomailla. Mitä meidän tulisi tehdä tai valmistaa, jotta saisimme vastineeksi yhden lentolipun? Raha helpottaa arkeamme hurjan paljon.

Ongelmaksi muodostuu se, ettei raha olekaan meille pelkkä vaihdonväline. Kun puhumme rahasta, emme mietikään seteleitä ja kolikoita vaan meille tulee mieleen sen puute, ahdistus, omanarvontunto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toki voi tulla mieleen myös elämämme hyvät hetket ja rahan tuomat mahdollisuudet. Raha itsessään ei ole kuitenkaan hyvää eikä huonoa. Rahaa voidaan käyttää hyvin tai huonosti. Omat rahatavat lisäävät omaa ja ympäristön hyvinvointia tai ne vähentävät niitä.


Valmentaessa olen huomannut, että useimpien ihmisten unelmiin tarvitaan rahaa vähän tai paljon, mutta se ei ole irrallinen asia. Useimmiten rahantarve on jatkuvaa, vaikka se olisi nykyistä pienempää, koska eläminen maksaa aina jotain.

Kun haluat kulkea kohti unelmiasi, raha on vain väline matkallasi, joten älä anna rahanpuutteen estää unelmiesi ja sen mikä on sinulle tärkeää toteutumista. Kyseessä ei ole mitään ihmetemppuja vaan ihan normaaleja päätöksiä omassa arjessa, jotka pitävät talouden ylijäämäisenä ja kerryttävät varallisuutta.

Uskon, että hyvin monella meistä on mahdollisuus tehdä elämänsä aikana aluksi mahdottomalta tuntuvia asioita. Paljon on kyse siitä, pystymmekö ajattelemaan tekojemme seurauksia pitkällä aikavälillä ja pidämme taloudellista hyvinvointia voimavaranamme eikä vastustajanamme.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikkia raha ei kiinnosta eikä tarvitse kiinnostakaan. Elämässä joutuu tekemään joskus asioita, jotka eivät kiinnosta tai huvita, mutta on kuitenkin pakko tehdä. Jokaisella on kuitenkin unelmia ja kiinnostuksen kohteita. Niitä kannattaakin käyttää polttoaineena itse rahan tekemiselle, vaikka se ei itsessään kiinnostaisi.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.