Oletko niin uupunut, että ajatuskin siivouksesta väsyttää? Tee vain yksi asia, jolla kodin ilme raikastuu

Kun koko kämppä on kuin pommin jäljiltä, tuntuu vaikealta aloittaa mistään.

Näyttääkö kotonasi tältä?

27.4.2017 12:57

Onko kotisi niin sotkuinen, ettet tiedä, mistä aloittaa? Jos siivouksen vihaajille tarkoitettu vinkkilistammekaan ei auta, tilanne on vaikea.

Aloita lattiasta, toimittaja Brittney Morgan kirjoittaa asumiseen keskittyvällä Apartment Therapy –sivustolla. Hänellä on neuvolleen myös hyvät perustelut.

Kiireisenä, stressaantuneena tai vaikka masentuneena voi olla vaikeaa saada kovin paljon aikaiseksi, saati sitten pitää koti järjestyksessä. Jos yrittää panna jonkin kohdan ojennukseen, jokin muu nurkka räjähtää sillä aikaa. Kauttaaltaan siistiä ei tule koskaan.

Lue lisää: Tämä on kodin siivouksen tyypillisin virhe

Kämppä pommin jäljiltä

Lattian siivoaminen sen sijaan toimii täydellisenä tapana aloittaa kaaoksen raivaaminen.

Brittney Morgan selittää, että lattia on yleensä ensimmäinen paikka, johon sotkua kertyy, jos ei ole niitä tyyppejä, jotka osaavat laittaa tavarat aina käytön jälkeen paikoilleen. Mitä enemmän lattialle kertyy tavaraa, sitä sotkuisemmalta se ja koko asunto näyttävät. Kun koko kämppä on kuin pommin jäljiltä, tuntuu vaikealta aloittaa mistään.

Tilanne alkaa selkiytyä

Edes koko lattiaa ei tarvitse siivota, sillä pienikin raivaaminen saa aikaan ison eron. Se ei läheskään niin vaivalloista kuin moni muu siivoustoimenpide. Istu alas yhteen kohtaan ja lajittele tavarat järjesteltäviin ja pois heitettäviin.

– Kun lattia on siisti, kaikki muukin alkaa tuntua siistimmältä – sekä vähemmän turhauttavalta, toimittaja kirjoittaa.

Vähitellen tilanne alkaa selkeytyä, ja kun kerran on alkuun päässyt, seuraava siivouskohde saattaa alkaa jo hahmottua. Ehkäpä kodin jaksaa huijata siistiksi tosielämän sottapyttynaisten vinkeillä. Mutta pelkkä lattian raivaaminenkin on jo edistystä.

Tavaroille omat paikat

Lukaisimme vähän aikaa sitten muutaman kirjan kodin järjestämisestä, se kun on nyt trendikästä. Emme tiedä, pääseekö sotkusta kokonaan täysin eroon, vaikka lukisi kuinka monta kirjaa, mutta tilannetta ainakin auttaa, jos tavaroita on edes vähän vähemmän ja kaikille niille on mietitty omat paikat. Mutta se onkin vähän isompi projekti sitten se. Jos kuitenkin kiinnostaa, näillä ohjeilla pääset alkuun.

Lue lisää:

Koti siistiksi – viidessä minuutissa!

Onko tässä kaikkien aikojen paras lakanakikka? Näin taittelet muotoonommellun lakanan

Pitääkö kotona siivota ennen palkatun siivoojan tuloa?

Tunnustan, olen jojosiivoaja – ja kärsin myös itse siivousvimmastani

Viekö raivaustrendi naiset takaisin hellan ääreen? Ja muut uusien raivausoppaiden kiinnostavat kysymykset

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?