Asuminen

Varallisuusvalmentaja: Kaksi varmaa asiaa, joissa tulee pettymyksiä

Julkaistu:

Elämä on myös pettymyksiä – siitä ei pääse mihinkään, varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi kirjoittaa.
Pettymysten lisäksi elämään mahtuu todella haastavia hetkiä ja ikäviä asioita. Näitä sattuu kaikkien kohdalle. Elämä kuitenkin jatkuu ja tärkeintä on mennä eteenpäin. Miten mennä eteenpäin, kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle?

Miksi vaikeassa tilanteessa on erityisen tärkeä päästä eteenpäin? Positiivisessa kierteessä on mukava olla, mutta myös negatiivinen kierre on totisinta totta. Kun negatiivisia asioita tapahtuu, on tärkeää, että ottaa omat henkiset voimavarat täysimääräisesti käyttöön ja on toimintakykyinen. Monesti ihmiset lamaantuvat vaikeuksien edessä, vaikka tärkeintä olisi toimia.


Yksi tärkeä taito on pyrkiä katsomaan asiaa itsensä ulkopuolelta. Itse pettymys ei ole sama asia kuin sinä vaan joku tapahtuma tai asia, joka nyt sattuu tapahtumaan. Mitä jos sama ikävä asia tapahtuisi ystävällesi? Minkä neuvon antaisit hänelle tilanteesta? Toinen aspekti asiaan on, että pitkässä juoksussa tämäkin tapahtuma on vain yksi asia, jonka läpi pitää elää. Usein tappiot muuttuvat lyhytaikaisiksi kiputiloiksi, kunhan niihin ei jää itse jumiin.

Kaksi varmaa asiaa missä tulee pettymyksiä, haasteita, ikäviä yllätyksiä on: sijoittaminen ja yrittäjyys. En tunne yhtäkään sijoittajaa tai yrittäjää, jolla kaikki olisi aina mennyt suunnitelmien mukaan. Kaikista tärkein asia muistaa kriisin keskellä on oma toiminta. Uskon, että omaa kohtaloaan voi ohjata omien tekojen avulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Positiivinen ajattelu on oikein, mutta en usko siihen pelkästään. Ne, jotka ottavat oman elämänsä omiin käsiinsä ja alkavat aktiivisesti toimimaan, pystyvät myös vaikuttamaan omaan elämäänsä. Tässä kohtaa yleensä tarvitaan vertaisapua ja -tukea. Maailmasta löytyy varmasti useita ihmisiä, jotka ovat olleet samassa tilanteessa ja voivat tarjota sekä apua että tukea. Joskus nämä maksavat, mutta usein myös se maksaa, jos ei toimi.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.