Uusi ilme pihalle – poimi sisustusbloggaajan vinkit - Asuminen - Ilta-Sanomat

Uusi ilme pihalle – poimi sisustusbloggaajan vinkit

Kotikiikarissa-blogin kirjoittaja Tuija Talvitie loihti pihalleen uuden ilmeen.

Tuija Talvitien pihasuunnitelma on jo hyvällä mallilla.

23.4.2017 13:32

Vaikka ilmat eivät vielä kovin kesäisiä olekaan, olen saanut kesän pihasuunnitelman jo hyvälle mallille.

Tänä vuonna rottinki, puu ja monet muut luonnonmateriaalit ovat pihakalusteissa erityisesti esillä ja sellaisesta haaveilen itsekin, kun alapihalle harkitaan istuinryhmää.

Talomme alapiha on jäänyt parina vuonna hieman pienemmälle huomiolle, kun olemme keskittyneet siistimään etupuolen pihaa. Tänä vuonna olisi tarkoitus siirtää katsetta myös tänne takapihan puolelle ja kivetä ainakin pieni oleskelualue portaiden eteen.

Mietimme ensin käyttävämme samoja mustia betonilaattoja kuin mitä yläpihallakin on käytetty, mutta lopulta taidamme kuitenkin päätyä parhaiten talon tyyliin sopiviin mustiin liuskekivilaattoihin.

Mitään isoa kalustekokonaisuutta ei tänne takapihalle ole tarkoitus sijoittaa, sijaitseehan piha pohjoisen puolella, mutta jotain pientä istuinryhmää kyllä kaipaisin.

Kollaasin safarihenkiset Bamboo-nojatuolit ovat tehty bambusta ja käsittelemättömänä ne sopivat parhaiten lasitetuille parvekkeille ja katetuille terasseille. Niiden muotokieli viehättää kuitenkin kovin ja mietinkin, josko niistä lakkaamalla saisi hieman säänkestävämmät.

Tuolit ovat Graniitista ja hintaa tuolilla on 189euroa/kpl. Tine K homen ja Ikean Stockholm-mallistosta löytyvät myös kauniit rottinkikalusteet, tosin sama ongelma säänkestävyydessä niissäkin on.

Pihan istutukset ovat pääosin varjon kasveja ja keskittyvät kauniisiin lehtiin. Tuijat ja erilajikkeiset kuunliljat ovat saneet seurakseen matalampaa varjoyrttiä sekä muutaman alppiruusun ja atsalean.

Ruukkuihin on istutettu pallotuijaa ja japanilaista henkeä tuovia erilaisia heiniä. Näillä taidetaan mennä tänäkin vuonna. Voi tulisipa jo hiukan lämpimämpää, jotta pääsisi ulos hiukan fiilistelemään.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Minitalo – suomalaista designia

Kaunis koti: Vanhasta tehdasrakennuksesta tyylikäs loft

DIY: Vakava joukko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?