Asuminen

Näistä varallisuusvalmentaja unelmoi itse

Julkaistu:

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi kehottaa suomalaisia unelmoimaan. Samalla tulisi ottaa myös askelia unelmien suuntaan.
Muutimme viime viikolla. Lapsuudenkodista lähdettyäni olen muuttanut kuusi kertaa. Tavaroita pakatessa pysähdyn katsomaan lapsuudenkuviani ja selaamaan vanhoja muistikirjojani. Aika tuntuu juoksevan yhä nopeammin. Muistikirjoihin olen kirjoittanut onnistumisia, unelmia, pettymyksiä, pelkoja ja tavoitteita. On mielenkiintoista tehdä aikamatkaa elämän tiettyihin hetkiin, kun tietää mitä sen jälkeen on tapahtunut. Mitä juuri tiettynä päivänä on miettinyt elämästä ja tulevaisuudesta ja minkälaiseksi tuleva sitten on muodostunutkaan.

Teimme viisi vuotta sitten päätöksen laskea elintasoamme eli laskimme perheemme kiinteitä kuluja. Silloin tulevaisuus näytti sen verran epävarmalta, että oli parempi tehdä päätös itse kuin mahdollisesti pakotettuna ulkopuolelta. Hetkellisesti elämä näytti menevän taaksepäin, ainakin jos ajattelee asiaa ulkoisten puitteiden kannalta. Elämässä on hyvä uskaltaa tehdä ratkaisuja suuntaan jos toiseen, jos nykyinen ei palvele parhaalla mahdollisella elämän perusasioita. Esimerkiksi jos oman talouden kulut ovat liian korkealla, kaikki energia menee sen ajatteluun, eikä siihen, miten tilannetta voisi parantaa.


Tilanne ei kuitenkaan estänyt minua unelmoimasta paremmasta. Oikeastaan päinvastoin. Silmiini sattui kirjoitus tammikuun lopulta 2014. Kirjoitin näin: ”Mitä minä haluan? Mitä juuri minä haluan? Haluan ajaa punaisella Porschella, asua meren rannalla isossa kerrostaloasunnossa, missä on paljon tilaa, kunnon makuuhuoneet, sauna, parveke, hieno keittiö. Haluan matkustella, näyttää tytöille maailmaa, pukeutua kauniisti, syödä hyvää ruokaa ja pitää kunnosta hyvää huolta.”

Osa näistä asioista on tapahtunut, osa ei ja osa on tullut elämääni eri muodossa. Tällä hetkellä unelmani liittyvät yritystoimintaan ja sen kasvattamiseen. Kasvu tarkoittaa, että olen taloudellisesti kannattavalla tavalla pystynyt auttamaan aiempaa suurempaa määrää ihmisiä toteuttamaan heidän omia unelmiaan. Yksinkertaisesti, enemmän arvoa suuremmalle määrälle ihmisiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uskalla unelmoida. Niin hötöltä kuin se saattaakin tuntua suomalaisen hyvin realistisessa maailmankuvassa. Uskalla myös ottaa askelia unelmiesi suuntaan ja tehdä työtä niiden eteen.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.