Asuminen

Haaveiletko vaurastumisesta? Kokeile valmentajan vinkkiä

Julkaistu:

Itseäni on auttanut mielikuvaharjoittelu siitä, minkälaista elämäni on silloin, kun taloudellinen tavoite on saavutettu, varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi kirjoittaa.
Olen osallistunut elämäni aikana useisiin koulutuksiin ja valmennuksiin. Erityisesti nuorena juuri työelämään astuneena investoin tuloistani kymmeniä prosentteja valmennuksiin. Vaikka olin juuri valmistunut, se ei tarkoittanut, että olisin valmis. Päinvastoin halusin oppia kokeneemmilta, heiltä, jotka olivat olleet työelämässä minua pidempään ja nopeuttaa omaa kehitystäni.

Onko valmennuksista ollut hyötyä? Tapasin viime viikolla sattumalta miehen, jonka kanssa olin ollut samassa valmennuksessa 11 vuotta sitten. Kohtaaminen toi mieleeni valmennuksessa tehtävän harjoituksen, jossa valmensin muita. Muistan vieläkin, kuinka jännitin tilannetta. Valmennusurani alussa jännitin esiintymisiä ja kärsin aina järkyttävästä päänsärystä niiden jälkeen. Nykyään esiintymisestä voi sanoa jopa nauttivansa. Valmennuskaverini kertoi muistavansa minun olleen jo tuolloin tekemisissä asuntojen kanssa. Ja tarinahan on jatkunut näiden 11 vuoden ajan.

Yksitoista vuotta sitten olisin voinut myös jättää asioita tekemättä. Valmentautuminen on ollut minulle aina tärkeää eikä se lopu koskaan. Nimittäin mikä valmentaja se sellainen on, joka ei syö omia lääkkeitään. Toiseksi minulle on ollut tärkeää, että sijoitetulle investoinnille saa tuoton. Se tarkoittaa, että valmennuksessa opitut asiat tulee viedä käytäntöön ja muuttaa teoiksi omassa elämässä. Kolmanneksi minulla on ollut selkeä tavoite, mitä kohti haluan mennä.


Valmennusten aikana energiatasot ovat korkealla ja tuntuu, että kaikki on mahdollista. Kun arki koittaa, uusien toimintatapojen ottaminen osaksi arkea tuntuu haastavalta. Yksittäinen teko harvoin muuttaa elämässä mitään, mutta pitkässä juoksussa yksittäisistä teoista muodostuu tapa. Ja tavoilla on jo merkitystä. Miten omia hyviä tapoja voi ruokkia?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Itseäni on auttanut mielikuvaharjoittelu siitä, minkälaista elämäni on silloin, kun taloudellinen tavoite on saavutettu. Faktahan on, että esimerkiksi sijoitusasunnon ostaminen velalla harvoin muuttaa oman talouden kassavirtaa ostohetkellä, mutta kymmenen, 20 vuoden päästä tilanne on aivan toinen. Usein mietin mielessäni minkälainen olisi minun täydellinen päiväni ja sitä kautta myös konkretisoituvat ne teot, joita sen eteen on tehtävä. Uskon, että jos pystyy kuvittelemaan, pystyy myös tekemään.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.