Tee itse kaunis kukkaruukku askartelubetonista – näillä vinkeillä onnistut - Asuminen - Ilta-Sanomat

Tee itse kaunis kukkaruukku askartelubetonista – näillä vinkeillä onnistut

Askartelubetonilla voit tehdä helposti kauniita kodin sisustusesineitä. Katso Helin ohjeet pienen kukkaruukun valmistamiseen.

Askartele kukkaruukku askartelubetonilla. Se on yllättävän helppoa.­

18.3.2017 19:30

Pitkästä aikaa betonihommia. Betonityöt ovat niin kivoja ja helppoja, että on tarpeen kerrata tämä verraton tekniikka. Tein pienen kukkaruukun askartelubetonin jämästä, jota minulla löytyi kotoa.

Askartelubetoni on siitä kätevää, että sitä saa askartelukaupasta ihan pienessä ämpärissä. Rautakaupasta saa niitä isoja säkkejä, mutta pieniin töihin riittää pieni määrä. Isommat ruukut kannattaakin valaa kesällä ulkohommina. On sen verran sotkuista puuhaa.

Rautakaupan säkki myös painaa 25 kg. Ei mikään ihan pikkusäkki siis. Isomman määrän sekoittamiseen tarvitset myös porakoneeseen liitettävän vispilän. Pieni määrä sekoittuu pikkuastiassa kepilläkin ja työn voi tehdä kotona pöydällä.

Tarvikkeet:

  • Pieni astia, jossa sekoittaa massa, sekoituskeppi. Valitse muoviastia, jonka voit heittää käytön jälkeen pois. Betoniastioita ei voi pestä, koska viemärit tukkeutuvat betonivedestä.

  • Ulompi muotti ja sisempi muotti. Muoteiksi tarvitset muoviastioita, jotka saavat mennä irrotusvaiheessa rikki. Tämä kierrätykseen menossa ollut sinappipullo oli tarkoitukseen hyvä.

  • Sisempi muotti on Actimel-purkki.

  • Vettä, askartelubetonia, maalarinteippiä, mattopuukko.

Sekoita massa astiassa valmistajan ohjeen mukaan.

Kaada muotti puolilleen massaa. Paina sisempi muotti massan keskelle. Lisää tarvittaessa massaa. Teippaa sisempi muotti paikoilleen. Kopauta astiaa pari kertaa pöytää vasten, jotta massan mahdolliset ilmakuplat lähtevät pois. Jätä kuivumaan.

Noin kolmen tunnin kuluttua irrota muotit varovasti. Betoni on vielä kosteaa ja pehmeää. Jätä kuivumaan 48 tunniksi. Kuivuessaan betonityö vaalenee. Isommissa valutöissä anna kuivua pidempään ennen muotin irrotusta.

Koska olen mestari kuivattamaan kaikki viherkasvini, tämä Stockalta löytynyt pieni muovinen viherkasvi lienee minulle paras. Ihan nättikin.

Puinen omena Ikea, muovinen viherkasvi ja sininen Ferm Living maljakko/Stockmann.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Kaunis koti: Vanhasta pankista loistokkaaksi kodiksi

Naisia ja naisellisuutta

Arki kompastuu usein toimivan säilytystilan puutteeseen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?