Bloggaajan sisustusvinkki: näin teet helposti mustavalkoisen koristetyynyn - Asuminen - Ilta-Sanomat

Bloggaajan sisustusvinkki: näin teet helposti mustavalkoisen koristetyynyn

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.3.2017 16:39

Katso täältä Helin helppo ohje modernin ja kauniin koristetyynyn koristeluun.

Kuvituskuva

Muistatko epäonnisen leimasinpainokokeiluni, joka johti uuden pilkutustekniikan oivaltamisen? Joulun alla tein pellavaisia pikkuliinoja, joihin töpöttelin kultamaalia pensselillä. Tekniikka oli helppoudessaan niin houkuttava, että pilkuttelin lisää. Tällä kertaa mustavalkoisia koristetyynyjä.

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva

Tekniikka on helppo. Tarvitset kankaanpainoväriä ja ohuen jämäkän pensselin. On järkevää suunnitella kuviota hieman, ennen kuin ryhtyy toimeen. Pieni paperiluonnoskaan ei ole pahitteeksi.

Minä piirsin rastien paikat kankaalle ensin lyijykynällä ja aloitin kankaanpainovärillä vasta sitten. Kun kuvio on valmiiksi suunniteltu ja merkitty kankaaseen, on se helppo toteuttaa nopeasti ja siististi. Muista laittaa kankaan alle tai valmiin tyynynpäällisen väliin froteepyyhe tai sanomalehtipaperia, jotta väri ei sotke kankaan läpi. Väripurkin kansi toimii hyvin värilautasena, josta maalia on helppo ottaa.

Emo-Tuotanto valmistaa Savon sydämessä kotimaisia kankaanpainovärejä. Niitä suosittelen lämpimästi ulkomaisten kilpailijoiden sijaan.

Kuvituskuva
Kuvituskuva

Pienempi tyyny oli ensin vain tuhruinen testivedos. Mutta jatkoin senkin loppuun saakka ja ihan kivahan siitä tuli. Uudet ideat voivat syntyä sattuman kautta. Älä ole liian vaativa itsellesi, vaan muista, että käsintehdyn kuuluukin näyttää käsintehdyltä, eikä tehtaan linjalta tulleelta. Siinä on se käsityön taika:)

- Heli

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Suomi 100 KOTI Pariisissa

Kaunis koti vanhassa kyläkoulussa

La Fábrica – upea koti entisessä sementtitehtaassa

Tuoreimmat osastosta