Asuminen

Ethän vain levitä likaa ympäriinsä? Näin usein kodin siivousvälineet tulisi vaihtaa

Julkaistu:

Vaihtoväli
Siivousvälineet kaipaavat siistimistä ja vaihtoa säännöllisin välein siinä missä muutkin kodin tavarat.
Bild-lehti muistuttaa, että siivousmoppi on kodin likaisin siivousväline. Siivousmoppia käyttäessä tulisikin muistaa, että bakteerit voivat siirtyä huoneesta toiseen. Siksi eri moppipäitä tulisi käyttää eri huoneissa, kuten keittiössä ja kylpyhuoneessa.


Irrotettava siivousmoppi on pestävä 60 asteessa ilman huuhteluainetta, mutta jos siivousmoppi on kiinteä, tulisi se vaihtaa uuteen parin kuukauden välein, Bild kertoo.

Siivous.info-sivusto muistuttaa, että siivousvälineet tulisi vaihtaa uusiin myös silloin, kun niiden käyttöteho ei ole enää entisellään. Kulahtanut ulkomuoto voi olla merkki siitä, että siivousväline kaipaa vaihtamista.

Tarkkana tiskirätin kanssa

Siivousmopin lisäksi säännöllistä puhdistusta kaipaavat tiskirätit. Ne pitää yleensä vaihtaa useammin kuin muut siivousliinat, koska niitä käytetään niin paljon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkun mukaan mitään lukkoon lyötyä vaihtoväliä siivousliinoille ei ole olemassa, mutta nenä ja silmät yleensä kertovat, koska on sopiva aika vaihtaa rätti.

Siivousliinan ja tiskirätin vaihtotiheyteen vaikuttaa myös se, miten niitä hoitaa. Kun siivousliinaa hoitaa hyvin, sen käyttöikä pitenee. Esimerkiksi liinan kuivaaminen käytön jälkeen on tärkeää.

Tiskirätin ja siivousliinan voi pestä hyvin myös pesukoneessa. Varmista siivousliinan pesulapusta, minkälaista pesulämpötilaa siivousliina kestää.

Muista myös vessaharja


Säännöllistä vaihtoa kaipaavat myös kylpyhuoneeseen usein unohtuvat vessaharjat. Bild-lehden mukaan vessaharjan sopiva vaihtoväli on kuusi kuukautta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttöikää voi lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan kuitenkin pidentää. Laittamalla puhdistusainetta ja vettä astiaan, jossa vessaharjaa pidetään, harja pysyy käytössä pidempään.