Anun mökin nurkassa lojunut kapistus paljastui design-aarteeksi: ”Hinnat ovat olleet 1000–2000 euroa”

Kesäkodin roinat kannattaa tarkistaa tarkemmalla seulalla. Tämän koki Ilta-Sanomien lukija Anu, joka löysi mökiltään design-aarteen.

Anun mökkiromu olikin Aulis Leinosen ja Tapio Wirkkalan luomus vuosilta 1950–1951. Nyt Anun aarre on viety mökiltä parempaan talteen.

31.1.2017 19:00

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut Anu kertoo vapaa-ajanviettopaikassaan vuosikausia lojuneesta aarteesta.

– Tarjoiluvaunu unohtui nurkkiin moneksi vuodeksi. Ostin sen joskus jostain kirpputorilta ja ajattelin maalata sen. Onneksi se jäi tekemättä, Anu kertoo Ilta-Sanomille.

Viime syksynä Anun sisar huomasi saman tarjoiluvaunun erään designhuutokaupan sivuilla. Paljastui, että tarjoilupöytä on Aulis Leinosen ja Tapio Wirkkalan luomus vuosilta 1950–1951.

– Sama vaunu näkyi olleen myös erään belgialaisen arvohuutokaupan sivulla. Vasarahinta siellä taisi olla noin 5000 euroa. Suomessa hinnat noilla ovat olleet 1000–2000 euroa. Ihan mukava arvonnousu siis, Anu iloitsee.

Tarkempi hinta-arvio pyydetty

Antiikkiin ja taiteeseen keskittynyt Galleria Annmaris Oy:n toimitusjohtaja Jukka Takala vahvistaa Ilta-Sanomille, että Anun löytö on Leinosen ja Wirkkalan.

– Näitä myydään Suomessa tuhannella eurolla ja siitä vähän ylöspäin.

– Tämä näyttää hyväkuntoiselta. Wirkkalan design-esineet ovat suosittuja, Takala muistuttaa.

Anun mukaan tarjoiluvaunu onkin tarkoitus myydä. Tarkemmat hinta-arviotkin hän on jo pyytänyt, mutta ei ole saanut vielä vastauksia.

– Muutama kauppias on yrittänyt sitä ostaa halvalla, mutta en oikein innostunut heidän tarjouksistaan. Mieluummin pidän aarteeni sitten vaikka itse, Anu toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?