Konjakinvärinen nahkasohva on nyt muodikas! Värikkäitä sisustustuulia Keski-Euroopasta - Asuminen - Ilta-Sanomat

Konjakinvärinen nahkasohva on nyt muodikas! Värikkäitä sisustustuulia Keski-Euroopasta

Kölnin kansainvälisillä huonekalumessuilla nähtiin harmoniaa ja runsautta.

Kölnin kansainvälisillä huonekalumessuilla nähtiin hempeitä pastellisia sävyjä, mutta myös rohkeita ja vahvoja boheemeja värejä.

29.1.2017 15:39

Värimaailmassa oli hempeitä pastellisia sävyjä, mutta myös rohkeita ja vahvoja boheemeja värejä. Klassikoiden lisäksi esillä oli uusia muotoja ja vanhoja tuttuja hyväksi havaittuja kalusteita, kuten kirjahyllyjä. Luonnonmateriaalit pitävät pintansa: puu, kivi, pellava ja nahka. Nyt jos koskaan konjakinvärinen nahkasohva on muodikas.

Kölnin kansainväliset huonekalumessut, imm Cologne 2017, avasi sisustusalan messuvuoden. Messuilla oli esillä kattavasti kodin huonekalut ja keittiöt. Värimaailma oli maltillisen säyseää, joskin mukaan mahtui rohkeampiakin vetoja. Erilaisten materiaalien yhdistäminen näkyi vahvasti esillä huonekaluissa. Massiivipuuta oli käytetty paljon huonekaluissa, keittiön kaapistoissa ja tasoissa.

Keskieurooppalaisten voimakkaammasta värien käytöstä kannattaa ottaa esimerkkiä.

Suosittu String-hyllystö esiteltiin viime vuonna mustana ja tänä vuonna oli kokovalkoisen vuoro.

Raikas kokonaisuus esimerkiksi lastenhuoneeseen syntyy valkoisesta hyllyköstä, joka värittyy kirjoista ja leluista.

Puuta ja muita luonnonmateriaaleja

Kirjahyllyt eivät ole kadonneet mihinkään kodeista. Ne ovat yhä oleskelutilojen peruskalusteita, joko jykevänä massiivipuisina tai moderneina kevyinä versioina. Hyllyille laitetaan kirjojen lisäksi kauniita koriste-esineitä ja muita tärkeitä tavaroita – kuten parhaimmillaan 1960-luvulla.

Massiivipuinen kirjahylly Team7.

Jykevien hyllyköiden vastapainona messuilla oli esillä todella ohuita hyllyratkaisuja. Ilmavuutta saadaan vielä lisää ohennetulla reunalla.

Kotien tunnelmasta tulee mökkimäinen puun ja luonnonkiviseinän myötä. Sohvapöydissä näkyi myös paluuta entiseen. Team7 oli varustanut tammisen sohvapöydän laatikolla, jossa oli hienoa puunkäsittelyä.

Nahkasohvat olivat poikkeuksetta konjakin väristä nappanahkaa. Sohvat Sits ja Maxalto.

Monenkirjavat sohvat ja tuolit

Sohvien ja tuolien verhoiluissa oli käytetty nahan lisäksi muodikasta samettia, ja värejä.

Vitran sohvissa on muotoja ja värejä, punainen on Jasper Morrisonin suunnittelema ja vihreä on Isamu Noguchin suunnittelema.

Vitran osastolla Artekin klassikkotuolit olivat saaneet hennon harmaan ja keväisen keltaisen värit pintaansa.

Kuten sohvien niin tuolienkin verhoiluissa oli samettia. Calligarisin Igloo-tuoli oli verhoiltu muodikkaan petrolin värisellä sametilla.

Woodnotes esitteli Kölnissä uuden Siro-pikkutuolin, jonka käsinojat ovat nahkaa. Design Ilkka Suppanen ja Raffaella Mangiarotti.

Kurkistus keittiöön

Keittiössä näkyi kiinteisiin kaapistoihin yhdistettyjä avohyllyjä ja lokeroita. Kaapistojen päädyissä oli myös avohyllyjä. Väriä esiintyi altaissa, tasoissa ja välitilassa.

Kevyet metallihyllyt soluttautuvat hauskasti tämän keittiön kiintokalusteisiin.

Keittiön ainoa väri voi olla tason ja kaapistojen välissä.

Keittiö voi olla yksivärisen tyylikäs, mutta altaasta löytyy väriä. Korallipunainen, turkoosi, sininen ja jopa harmaa löytyy Villeroy & Bochin mallistosta.

Nyt ei vannoutuneen oman automerkin kannattajan tarvitse tyytyä lippikseen, Gorenje toteuttaa suosikkiautomerkillä varustetun jääkaapin.

imm cologne – The international interiors show 15.-21.1.2017

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuvat: Maija-Riitta Mustonen ja valmistajat

Lue lisää:

KonMari – huuma jatkuu!

Koteja maailmalta: Kapea omakotitalo Barcelonassa

Työhuone kotona – oma rauhallinen keidas

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?