Näin sisustat työpisteestäsi silmiä hivelevän kauniin - Asuminen - Ilta-Sanomat

Näin sisustat työpisteestäsi silmiä hivelevän kauniin

Tyylikkään työpisteen sisustaa vaikka vanhalla kirjoituspöydällä tai korkkilevyillä katetulla seinällä, joka toimii muisti- ja ilmoitustauluna.

Työpisteen ei tarvitse olla kodin sisustuspainajainen. Kaunis, siro ja naisellinen Honore-kirjoituspöytä ranskalaiselta valmistajalta Harto.

20.1.2017 15:05

Työpaikoissa on nykyään avokonttoreita ja kouluissa ryhmäopiskelua – työskenteleminen sekä opiskeleminen ei rajoitu pelkästään työpöydän taakse erilliseen toimisto- tai luokkatilaan. Silti on mukavaa, kun kotoa löytyy oma perinteinen työhuone tai -piste, jossa voi rauhassa asioida.

Se on oma hiljainen keidas, jossa kaikki on järjestetty oman maun mukaan. Täällä pääsee keskittymään ja työnteko sujuu.

Työpöydäksi voi ottaa käyttöön vanhan kirjoituspöydän, joka tuo tilaan muodikasta retrohenkeä. Pöydän voi koota esimerkiksi vanhoista laatikostoista ja uudesta pöytälevystä tai se voi olla kokonaan vanha. Vastaavia löytyy joko kokonaisina tai erillisinä osina kierrätyskeskuksista ja kirppiksiltä. Kuvassa näkyvä Cardboard-pöytävalaisin on suomalaisen Andbrosin suunnittelema ja valmistama.

Kun pöytäpintaa ei tarvita paljon, on kätevä ratkaisu hyllykokonaisuuteen sijoittuva pöytälevy. Kuvassa Lundia Classic ruskealakattu hyllykokonaisuus.

Vastaavan ratkaisun voi muodostaa myös Stringin hyllykokonaisuuteen.

IKEA PS 2014 kirjoituslipastoon on hyvä laittaa tietokone ja paperit piiloon työskentelyn päättyessä. Lipastossa on valmiit aukot johtoja varten. Design Krystian Kowalski, Maja Ganszyniec ja Pawel Jasiewicz.

Kaunis, siro ja naisellinen Honore-kirjoituspöytä ranskalaiselta valmistajalta Harto.

Taitava puuseppä tekee kaikki työpisteeseen tarvittavat huonekalut itse. Kuvassa puuseppä Kai Hovivuoren tekemä kalusto.

On hyvä olla kätevää hyllypintaa työpisteen vieressä. Sopiva ratkaisu on seinälle kiinnittyvä modulihyllykokonaisuus, johon voi kiinnittää erilaisia osia oman tarpeen mukaan. Kuvassa näkyy Elfan hylly, jota myyvät useimmat rautakaupat.

70/70 työpöytä on jämäkkä ja minimalistinen. Design Taf Architects, valmistaja tanskalainen Muuto. Työpöydän taakse seinälle on kiva laittaa kuvia, kortteja ja tauluja, jotka piristävät työskentelyä.

Ompelutyönharrastaja tarvitsee paljon erilaisia laatikkoja pikkutavaroiden säilyttämiseen. Kätevä ratkaisu on koota laatikostot seinälle luovaksi kokonaisuudeksi – näin säästyy myös lattiapintaa.

Kant-työpöydässä on kätevä syvennys, jossa säilyttää kirjoja ja joka estää tavaroida putoamasta pöydältä. Design Patrick Frey ja Markus Boge, valmistaja saksalainen Moormann. Kuva Jäger&Jäger.

Ilmava ja kevytrakenteinen Zickzack-kirjoituspöytä soveltuu hyvin pieneen tilaan. Valmistaja Ellos-Home.

REB 005 Kaari-työpöytä Artekilta. Design Ronan ja Erwan Bouroullec.

Kaari-sarjan elementeistä voi koota myös seinään kiinnittyvän pöydän.

Hyvä idea työhuoneeseen on korkkilevyillä katettu seinä, joka toimii muisti- ja ilmoitustauluna. Kuvassa näkyvän työhuoneen suunnittelu Ilse Crawford, kuva Virta.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuvat: valmistajat ja Jukka Koskinen, Oikotie Kotiin

Valoisa lapsiperheen koti

Color Now 2017 – vuoden väri on Angora

Sävy-sävyyn kohti sisustuksellista kevättä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?