Mirvan ja Hekan Espanjan-loma muutti koko elämän – 2 kk myöhemmin auto myyty ja talo annettu vuokralle: ”Muuttopäätös syntyi tyhjästä”

Mirvan ja Hekan syyslomareissun piti olla aivan tavallinen lomamatka. Kävikin toisin. Nyt perhe pakkaa muuttolaukkujaan ja on matkalla aurinkoon, Fuengirolaan.

10.1.2017 11:44

Lahtelaiset Mirva ja Heka Kuukasjärvi olivat aina haaveilleet ulkomailla asumisesta, mutta perheen kasvettua nuoruuden haaveet olivat lykkäytyneet kuin huomaamatta. Suomessa vanhempia olivat pitäneet kaksi pientä lasta ja työt.

Loka-marraskuun vaihteessa tehty syyslomamatka Espanjaan muutti kaiken kertaheitolla.

– Päätimme siltä seisomalta muuttaa sinne. Muuttopäätös syntyi tyhjästä ja tyhjän päälle olimme menossa, Mirva Kuukasjärvi kertoo.

Kuuntele yllä olevalta videolta lisää pariskunnan suunnitelmista!

Mirva ja Heka Kuukasjärvi lähtivät lomalle Espanjaan. Siellä syntyi päätös ulkomaille muutosta. Nyt perhe on matkalla Fuengirolaan.

Koska perheen isä oli jäänyt vähän aikaa sitten työttömäksi ja Mirva oli vielä äitiyslomalla, mikään ei tuntunut enää pidättelevän heitä. Kuin kohtalon oikusta pariskunta huomasi myös ilmoituksen, jossa joku etsi omakotitaloa vuokralle juuri heidän alueeltaan. Muuttopäätös sai sinetin, kun Mirva ja Heka päättivät vuokrata talonsa.

– Kävi kyllä niin, että ensimmäinen vuokralainen ei asuntoa enää tarvinnut, mutta löysimme nopeasti toisen vuokralaisen. Hän toivoi muuttavansa loppiaisena, mikä sopi meille, Mirva sanoo.

Ei romanttisia haaveita

Mirva kertoo Ilta-Sanomille, että muuttoa alettiin toteuttaa vauhdilla. Muuttorumban lisäksi perhe myi osan omaisuudestaan ja otti selvää uudesta asuinmaastaan.

Perheen isä on jo matkalla Espanjaan. Matkaa Heka taittaa autolla.

– Matkakassaa kartuttaaksemme ajattelimme myydä kaksi autoamme. Laskimme, että niillä rahoilla elämme hetken, jotta voimme etsiä töitä. Kävi kuitenkin niin, että Heka sai töitä Fuengirolasta. Niinpä toista autoa ei myyty, Mirva kertoo.

Fuengirolaan on nyt matkalla perhe, joka etsii uudesta asuinmaasta etenkin uusia elämänkokemuksia.

– Romanttisin mielin reissuun emme lähde. Arki tulee vastaan sielläkin. Mutta on kiehtovaa hakea perspektiiviä elämään tätä kautta. Kokemusta ja kielitaitoa lähdemme etsimään, Mirva sanoo.

Espanjassa Kuukasjärven perhe aikoo olla niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

– Työt ratkaisevat tietenkin paljon. Asuntomme vuokrannut perhe rakentaa uutta taloa ja heillä on vuoden vuokrasopimus, eli ainakin vuosi ollaan alkuun, Mirva kertoo.

Parhaillaan perheen isä Heka on muuttokuormineen matkalla Espanjaan autolla. Matkasuunnitelma näyttää tältä.

Mirva ja Heka kertovat elämänmuutoksestaan Instagramissa ja Facebookissa, jossa perheen tarinaa voi seurata Kuukit reissaa -nimimerkillä.

– Aihe tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Siksi loimme myös sosiaalisen median sivustot.

Parhaillaan perheen isä Heka on muuttokuormineen matkalla Espanjaan autolla. Muu perhe seuraa myöhemmin perässä lentokoneella.

Katso ylhäältä videolta Mirvan vinkit muille ulkomaille muutosta haaveileville!

 

Muuttopäätös sai sinetin, kun Mirva ja Heka päättivät vuokrata talonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?