Outo teinivillitys leviää netissä – nuoret yöpyvät luvatta Ikeassa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Outo teinivillitys leviää netissä – nuoret yöpyvät luvatta Ikeassa

Julkaistu: 22.12.2016 13:29

Netissä leviää erikoinen villitys. Teinit yöpyvät salaa Ikea-tavarataloissa eri puolilla maailmaa.

Villitys sai ilmeisesti alkunsa Youtube-videosta, jossa nuoret yöpyvät belgialaisessa Ikeassa luvatta. Tämän vuoden elokuussa julkaistun Youtube-videon jälkeen nuoret eri puolilla maailmaa ovat kokeilleet vastaavaa.

BBC:n mukaan maailmanlaajuisesti yöpyjiä on ollut eri tavarataloissa kymmenkunta. Aftonbladetin mukaan Jönköpingin Ikeassa yöpyi viime viikonloppuna kaksi teinityttöä.

Suomen Ikean viestinnän asiantuntija Annika Stubbe kertoo Ilta-Sanomille, että heillä ei ole tiedossa yhtään luvatonta yöpyjää.

– Tavaratalot käydään läpi normaalien turvallisuusrutiinien puitteissa ennen sulkemista. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja luvaton oleskelu vaarantaa sitä. Toivomme siis, että asiakkaamme käyvät Ikeassa aukioloaikojen mukaan, Stubbe kommentoi.

Luvallisesti Oslossa

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun joku päättää yöpyä Ikeassa. Satunnaisia sankareita Ikean osastoille on eksynyt aiemminkin, mutta aivan luvallisesti Ikeassa nukuttiin vuonna 2007. Tuolloin oslolaisen Ikean kesäasiakkaat saivat kokeilla, miltä huonekalujätin myymälässä nukkuminen tuntuu.

Tilapäisessä ”Ikea-hotellissa” oli tarjolla erilaisia yöpymisvaihtoehtoja aina morsiussviitistä perhehuoneeseen ja luksussviittiin, jonne aamiainen tarjoiltiin sänkyyn. Huoneesta oli luovuttava seuraavana aamuna, asiakkaat alkoivat valua sisään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?