Elämän voi ajatella olevan mahdollisuus tai pettymys – varallisuusvalmentaja: ”Molemmat ovat oikeassa” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Elämän voi ajatella olevan mahdollisuus tai pettymys – varallisuusvalmentaja: ”Molemmat ovat oikeassa”

Joku meistä voi ajatella elämän olevan mahdollisuus, toinen kokee sen olevan pettymys. Molemmat ovat oikeassa, koska tämä ajatus ajaa heitä alitajuisesti löytämään elämästä joko mahdollisuuksia tai pettymyksiä, Terhi Majasalmi kirjoittaa.

Joku meistä voi ajatella elämän olevan mahdollisuus, toinen kokee sen olevan pettymys. Molemmat ovat oikeassa, koska tämä ajatus ajaa heitä alitajuisesti löytämään elämästä joko mahdollisuuksia tai pettymyksiä, Terhi Majasalmi kirjoittaa.

Julkaistu: 22.11.2016 20:01

Elämämme on sitä, miksi sitä kutsumme, varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi kirjoittaa.

Joku meistä voi ajatella elämän olevan mahdollisuus, toinen kokee sen olevan pettymys. Molemmat ovat oikeassa, koska tämä ajatus ajaa heitä alitajuisesti löytämään elämästä joko mahdollisuuksia tai pettymyksiä. Tämä määrittää kulman, josta katsellemme elämäämme. Etsimmekö siitä asioita, jotka ovat hyvin ja edustavat parempaa tulevaa vai pyöriikö päässämme kielteiset ja arvostelevat ajatukset. Omasta ja ystävien perusvirityksestä saa hyvän kuvan kuuntelemalla millaisista asioista arjen peruskeskustelut koostuvat. Keskittyvätkö ne siihen, miten jokin on huonosti vai jutellaanko ideoista, asioista ja mahdollisuuksista.

Itse olen aina ajatellut, että elämä on seikkailu. Ja siksi se on myös muodostunut. Tämä ajatustapa vie minut helposti tuntemattoman äärelle, koska innostun helposti kaikesta uudesta. Uudet asiat tietenkin tuovat eteen välillä vaikeitakin asioita ja ongelmia, joita ei heti osaa ratkaista. Ne kuuluvat osaksi seikkailua. Kun seikkailee, kaikki on myös mahdollista. Helposti ajattelemme, että ongelmat loppuvat, kun pääsemme jonkin meitä vaivaavan yli. Näin ei kuitenkaan ole. Yhden ongelman jälkeen tulee aina uusi ja siitä elämässä on kyse. Opimme ratkomaan ja käsittelemään uusia, vieraita asioita ja ongelmia tuttujen asioiden käydessä helpommiksi.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja.

Entäpä työssä? Mikä on sinun tarinasi työelämästä? Millä sanoilla sinä kuvaat tekemistä, jotka täyttävät päiväsi? Varallisuusvalmentajana teen tutkimusmatkaa siitä, kuinka paljon yksi ihminen voi vaikuttaa maailmaan ja ympärillä oleviin ihmisiin ja muuttaa heidän ajattelutapojaan ja sitä kautta käytöstä. En pysty vaikuttamaan kaikkiin - sen huomasin, jo vuosia sitten, mutta vaikka en onnistuisikaan ihan täydellisesti, ei sekään olisi katastrofi. Mikäli pystymme vaikuttamaan edes hieman positiivisesti ympärillämme oleviin ihmisiin ja heidän mahdollisuuksiinsa, se leviää tutkimusten mukaan eteenpäin kuin renkaat vedessä, kun pudotamme kiven lampeen. Tämä ajatus pitää minut liikkeellä joka päivä.

Aikanaan päätös lähteä rakentamaan liiketoimintaa Amerikkaan oli ensisijaisesti mahdollisuus uuteen seikkailuun. Olisihan sitä voinut pohtia asiaa myös toisin. Olisi voinut miettiä kaikkia vääjäämättömiä hankaluuksia ja öisin valvottavaa epävarmuutta. Suuret muutokset tuovat väistämättä mukanaan haasteita, ainakin aluksi, koko perheelle. Kaikkia ideoita ei kannata eikä voikaan toteuttaa, mutta kysymys ei olekaan siitä. Kysymys on siitä, otatko elämästä sen irti, mitä se voi parhaimmillaan sinulle tarjota. Uskallatko kurkistaa, vaikka ihan vähän tutun ja turvallisen ulkopuolelle. Riittääkö rohkeus etsiä elämästä mahdollisuuksia ja kauneutta sen sijaan, että taannumme kritiikin ja sielua syövän negatiivisuuden painolastin alle. Elämä on valintoja, vaikkakin vaikeita. Ei ole helppoa muuttaa opittua ja totuttua ajatustapaa valoa heijastavaksi, mikäli on elämänsä etsinyt paikkoja pahastua ja sitä mikä on mahdotonta tai huonosti. Harjoittelemalla on kuitenkin pikkuhiljaa mahdollista kääntää suuntaa. Parasta on se, että se ei maksa mitään ja on mahdollista kaikille. Voimme kertoa itsellemme paremman tarinan siitä, millainen elämämme on, vaikka kärsisimme aivan samojen ongelmien kanssa tänään kuin eilenkin. Elämä voi olla taistelu tai se voi olla kummallinen matka, jossa on kauniita auringonnousuja ja ruskeita ryteikköjä, jota uteliaana tutkimme.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.