Tässä tulee seuraava iso saneerausbuumi – lämmitysremontti jopa 0,5 miljoonaan ok-taloon? - Asuminen - Ilta-Sanomat

Tässä tulee seuraava iso saneerausbuumi – lämmitysremontti jopa 0,5 miljoonaan ok-taloon?

Selvityksen mukaan suurimpana syynä lämmitysremontin teettämiselle pidetään sitä, että vanha järjestelmä vie liikaa energiaa ja tulee kalliiksi.

Julkaistu: 9.11.2016 14:16

Lämmitysremontin arvellaan olevan uusi iso saneerausbuumi.

Yli 20 vuotta vanhoissa omakotitaloissa voi olla edessä lämmitysremonttibuumi, Uponor kertoo tiedotteessa.

Uponorin ja rakentaja.fi:n yhdessä teettämän lämmitysremonttikyselyn mukaan 79 prosenttia niistä omakotitaloasujista, jotka asuvat yli 20 vuotta vanhassa ok-talossa, ei ole teettänyt kokonaisvaltaista lämmönjakoremonttia. Tilastokeskuksen vuoden 2015 tilaston mukaan Suomen rakennuskannan 1,1 miljoonasta pientalosta yli 942 000 on rakennettu ennen vuotta 2000.

– Paljon on puhuttu putkiremonteista ja siitä kuinka paljon niitä on vielä tekemättä. Vähemmälle huomiolle on jäänyt tämä lämmitysasia. Jos vastauksia peilataan Suomen rakennuskantaan, luvut kasvavat merkittävän suuriksi. Lämmitysremontti on pian ajankohtainen ehkä jopa puolessa miljoonassa omakotitalossa, arvioi tiedotteessa Uponor KOTI palvelukonseptipäällikkö Terhi Klemetti.

Lämmitysremontti on pian ajankohtainen ehkä jopa puolessa miljoonassa omakotitalossa, Uponor ja rakentaja.fi arvioivat.

Selvityksen mukaan suurimpana syynä lämmitysremontin teettämiselle pidetään sitä, että vanha järjestelmä vie liikaa energiaa ja tulee kalliiksi. Toinen merkittävä syy on pelko siitä, että vanha järjestelmä aiheuttaa vesivahingon putkien pettäessä. Neljännes vastaajista ilmoittaa, että vanha järjestelmä ei toimi toivotusti ja se vaatii siksi päivitystä tai korjaamista.

Ensisijaisesti vastanneet haluaisivat korjata lämmönlähteen ja/tai lämmönjaon. Koko lämmitysjärjestelmän haluaisi vaihtaa noin 20 prosenttia vastanneista. Lämmönsäädön päivittäminen kiinnostaa 15 prosenttia vastaajista.

Uponor ja rakentaja.fi:n lämmitysremonttikyselyyn vastasi 749 omakotiasujaa ympäri Suomea. Lämmitysremontti tulee ajankohtaiseksi yleensä vasta yli 20 vuoden ikäisessä omakotitalossa, joten tulokset rajattiin näihin 563 vastaajaan, jotka asuvat tämän ikäisissä taloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?