Etätyö säästää ”hurjan paljon aikaa” arjessa – ”Voi tarjota rauhallisemman työympäristön ja vähemmän keskeytyksiä”

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen mukaan etätyössä on paljon potentiaalia.

”Olemme tulleet tahoillamme perheen äidin kanssa samaan lopputulokseen, että mahdollisuus tehdä etätöitä/töitä kotoa säästää hurjan paljon aikaa perusarjessa”. Terhi Majasalmi kirjoittaa.

9.11.2016 10:20

Ystäväperheemme on käymässä luonamme Vegasissa. Pelkkää lomailua ei ole tämänkään perheen vanhemmille tiedossa vaan kannettavat kulkevat mukana ja töitä tehdään sopivissa kohdin. Perheessä on myös kaksi lasta, joten olemme muun muassa keskustelleet, kuinka arjessa aikaa käytetään ja pohtineet yhdessä miten päivä tulisi järjestää, että aikaa jäisi työn ja perheen lisäksi myös urheilulle, lukemiselle ja palautumiselle.

Olemme tulleet tahoillamme perheen äidin kanssa samaan lopputulokseen, että mahdollisuus tehdä etätöitä/töitä kotoa säästää hurjan paljon aikaa perusarjessa. Muutamatkin tunnit säästetyssä ajassa, joka muuten kuluisi työmatkoihin ja muuhun valmistautumiseen, tuntuu tuovan omaan elämään joustoa ja hallinnantunnetta. Säästetyn ajan voi esimerkiksi käyttää oman kunnon ylläpitoon. Aamulenkki raikkaassa ilmassa virittää paremmin työpäivään kuin aamuruuhkassa istuminen.

Terhi Majasalmi on varallisuusvalmentaja, joka kirjoittaa tällä hetkellä Yhdysvalloista.

Kaikki työtehtävät eivät toki taivu etätöihin. Kuitenkin uskon, että monissa se olisi mahdollista, mutta asiaa ei ole vielä vain kokeiltu. Etätyö voi mahdollisesti tarjota rauhallisemman ympäristön työn tekemiseen ja vähemmän keskeytyksiä, jos työpaikalla työt tehdään avokonttorissa.

Aika on yksi tärkeimmistä resursseistamme. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä tarkemmaksi olen käynyt omasta ajankäytöstäni, jotta sen käyttää itselle ja läheisille tärkeisiin asioihin. Työ on kiinteä osa elämää. Siihen menee merkittävä osa ajastamme. Elämäntilanne sekä perhetilanne vaikuttaa, mihin kaikkeen aika on riitettävä tai voimme vapaammin aikaa suunnata. Koemme usein haasteelliseksi tilanteet, joissa työn määrä ei ole sopusoinnussa muun elämän kanssa. Sitä ei saisi olla liian vähän eikä liian paljon. Erilaiset joustot voisivat olla merkittävä panostus elämänlaatuumme.

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?