Olivia vuokrasi kotinsa Airbnb:n kautta – unelma osoittautui täystuhoksi: ”Romahdin polvilleni” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Olivia vuokrasi kotinsa Airbnb:n kautta – unelma osoittautui täystuhoksi: ”Romahdin polvilleni”

Olivia Gordon vuokrasi kotinsa Airbnb:n kautta. Lomalta paluun jälkeen koti oli sotkettu täydellisesti.

Tuhon näkeminen itsessään oli Olivia Gordonin mukaan kamalaa, mutta tieto siitä, että hän oli päästänyt vieraat kotiinsa ja aiheuttanut näin ongelmat itse, tuntui vielä pahemmalta.

21.10.2016 14:52

Airbn:n kautta kodin vuokraaminen kuulosti Olivia Gordonin mielestä keskiluokkaiselta unelmalta. Se vaikutti helpolta tavalta tienata vähän ylimääräistä rahaa.

Kun freelance-kirjoittaja lähti lomalle New Yorkiin, hän laittoi Iso-Britanniassa sijaitsevan kotinsa vuokralle Airbnb:n kautta. Palaaminen kotiin oli kuitenkin järkytys.

– Putosin polvilleni ja tunsin itseni fyysisesti sairaaksi, Gordon kirjoittaa Daily Mailin artikkelissa.

Näky kotona oli sydäntäsärkevä: muun muassa lasten lelukehto oli murskana lattialla pieninä palasina, vanhempien hääkuvakehys oli rikottu ja lattialla lojui roskaa ja tupakka-askeja. Kaaos oli moninainen ympäri asuntoa. Matolla oli jogurttia ja makeisia, seinissä oli jälkiä ja vessanpytty oli rikki. Tämän lisäksi lasten huoneisiin oli pinottu vaatteita ja esineitä ympäri asuntoa – myös suljetuista kaapeista.

Olivia Gordon kuvailee kokemusta painajaiseksi. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Vaikuttivat kohteliailta

Tuhon näkeminen itsessään oli Gordonin mukaan kamalaa, mutta tieto siitä, että hän oli päästänyt vieraat kotiinsa ja aiheuttanut näin ongelmat itse, tuntui vielä pahemmalta.

Vuokralainen olisi pitänyt valita tarkemmin, Gordon kirjoittaa. Juuri mikään, epämääräistä profiilikuvaa lukuun ottamatta, ei kuitenkaan netissä kertonut, että tulevat vuokralaiset olisivat ihmisiä, joilla ei ole mitään kunnioitusta toisten omaisuutta kohtaan.

Airbnb-kokemus osoittautui Olivialle kaikkea muuta kuin hyväksi. Kuvituskuva.

Kaiken lisäksi myös Gordonin vanhemmat, jotka ottivat vieraat vastaan, kuvailivat heitä kohteliaiksi ja miellyttäviksi.

Siksi kotiin paluu olikin ehkä vielä järkyttävämpää. Koti, jossa oli aiemmin eletty vain onnellisia aikoja, oli häpäisty.

1860 euron korvaukset

Siivous- ja korvauskuluihin perheeltä meni rahaa 1860 euroa. Vuokralainen ei niitä suostunut maksamaan, vaan vetosi siihen, ettei voinut pitää lapsiaan jatkuvasti silmällä.

Summan maksoi lopulta Airbnb.

Omaa kotiaan Gordon ei enää vuokralle laita.

– Kun olen nähnyt huonoimman mahdollisen Airbnb-tapauksen, en voi uskoa, että kutsuin tuntemattomat kotiini.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?