Siivoojat avautuvat sekaisista suomalaiskodeista: ”Omaan ymmärrykseen ei mahdu, että ei viitsitä edes leluja keräillä”

Julkaistu:

Suomalaiset stressaavat siivoojan tuloa, mutta eivät ehkä turhaan. Siivoojat pitävät nimittäin tavaroiden järjestelyä edellytyksenä työnsä onnistumiselle.
Ilta-Sanomat uutisoi eilen suomalaisten valmistautumisesta siivoojan tuloon. Moni kertoi siivoavansa, tai ainakin järjestelevänsä, kotiaan jo ennen siivoojaan saapumista. Osalle siivoojan tulo tuotti myös stressiä.

Nyt puheenvuoron saavat siivoojat, jotka kertovat, miten asunto pitäisi järjestää, ennen kuin ammattilainen saapuu paikalle. Kommentit on poimittu siivousaiheisen kyselyn kommenttikentästä.

Exsiivooja-nimimerkillä kirjoittanut toivoisi suomalaisten järjestävän kotinsa tavarat edes jonkinlaiseen ojennukseen ennen siivoojan tuloa.

– Liikuntarajoitteiset ym. ovat asia tietenkin erikseen, mutta joissakin kohteissa huushollin lattiat ovat täynnä esimerkiksi lasten leluja. Työajasta on puolet mennyt välillä siihen, että arpoo, että onkohan tämä roska vai ei ja minne sen laittaisi, kun ei takaisin lattiallekaan viitsisi. Omaan ymmärrykseen ei mahdu, että ei viitsitä edes leluja keräillä. Jos ei siivoamisesta erityisemmin pidä ja haluaa siitä rahalla välttyä, niin tulisi sentään lapset opettaa siihen, että omat tavarat järjestetään joskus.

Musti90 työskentelee kotisiivoojana, ja toivoisi perheiden niin ikään kiinnittävän huomiota erityisesti lasten romuihin.

– Kyllä pitäisi enimmät lasten romut, likapyykit yms. kerätä pois lattioilta ja kaikki turha krääsä pöydiltä ja tasoilta (lehdet, kynät, likaiset astiat yms.) Ja jos ei ole kerätty, niin asiakkaan pitää ymmärtää tilata tarpeeksi aikaa vaatimiinsa töihin. Tietenkin asiakkailla on hyvin erilaiset siisteyskäsitykset. Joskus tuntuu, että eihän tätä kehtaa jättää tälle mallille, kun on vielä niin sotkuista.


Opiskelija-nimimerkillä kommentoinut muistuttaa, että siivoojaa varten tavarat kuuluu laittaa paikoilleen tai ainakin pois tieltä.

– Muutaman kerran olen sellaiseen kohteeseen mennyt, jossa on kaikki tavarat hujan hajan lattioilla, ja niihin kun ei liiemmin saisi koskea ja järjestellä, sillä emme voi tietää niiden oikeaa paikkaa, niin se hidastaa kyllä työtä melkoisesti.

Siivooja-nimimerkillä kommentoinut kertoo, että siivoojan ei kuulu keräillä lasten leluja nelinkontin sänkyjen alta.

– Siinä menee arvokasta siivousaikaa muuten turhaa. Vaatteet siirretään myös muualle lojumasta. Kokemusta on ja itsekseni olen kiroillut tuota lelujen keräämistä.

TiinaS kirjoittaa, että lattialta tulisi kerätä lelujen lisäksi ainakin vaatteet.

– Asiakkaan tulisi muistaa, että viikkosiivouksen ajalla ja hinnalla ei saa suursiivousta.

Puunaus on siivoojan työtä

 


Joukkoon mahtui pari poikkeavaakin näkemystä. Siivoushullu-nimimerkillä kommentoinut kertoo tehneensä työkseen kotisiivousta. Hän ei ymmärrä ihmisiä, jotka siivoavat ennen siivoojan tuloa.

– Sehän oli minun hommani puunata paikat kuntoon, ja he maksavat siitä että joku muu siivoaa. Tietysti vaatteet ja roinat voi laittaa paikoilleen, niin siivoojan on helpompi imuroida ja pyyhkiä tasot. Mutta itse tein sitä, että noukin lelut ja vaatteet sängylle tai sohvalle pois tieltä.

Siivooja1-nimimerkillä kommentoinut oli Siivoushullun kanssa samaa mieltä.

– Olen itse ollut kotisiivoojana eikä minun mielestäni tarvitse siivota ennen siivoojan käyntiä. Siitähän minulle maksetaan, että paikat tulevat puhtaiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt