Asuntosijoittajana rikastunut Terhi Majasalmi: ”Toivon, että Suomessa nähdään tulevaisuudessa mahdollisimman monta rikasta” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Asuntosijoittajana rikastunut Terhi Majasalmi: ”Toivon, että Suomessa nähdään tulevaisuudessa mahdollisimman monta rikasta”

Terhi Majasalmi toivoo, että Suomessa nähdään tulevaisuudessa mahdollisimman monta rikasta, joilla on mahdollisuus auttaa yhteiskuntaamme.

Terhi Majasalmi toivoo, että Suomessa nähdään tulevaisuudessa mahdollisimman monta rikasta, joilla on mahdollisuus auttaa yhteiskuntaamme.

Julkaistu: 12.10.2016 9:56

Mitä hyötyä olisi olla rikas? Asiaa pohtii kirjoituksessaan asuntosijoituksilla rikastunut Terhi Majasalmi.

Jokainen meistä tekee taloudellisia päätöksiä päivittäin. Raha itsessään ei ole hyvä tai paha, mutta sitä voi käyttää hyviin tai pahoihin tarkoituksiin. Rahan avulla voi vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin taloudellisin keinoin. Pelkkä rahan antaminen ei mielestäni kuitenkaan riitä. Yhtä tärkeää on valvoa tavalla tai toisella, että raha myös käytetään kuten on itse toivonut.

Maailma muuttuu koko ajan. Liiketoimintamallit muuttuvat. Uusia yrityksiä nousee ja vanhoja kuolee. Monet yritykset tarvitsevat rahoitusta alkuun. Rikkaat voivat auttaa uusia yrityksiä alkuun ja tarjota pääomaa, jolloin yrityksessä voidaan keskittyä tekemiseen eikä murehtimaan toimeentulosta. Usein rikkailla on annettavana muutakin kuin rahaa, kuten osaamista ja sosiaalinen verkosto.

Jokainen meistä tekee taloudellisia päätöksiä päivittäin, Terhi Majasalmi kirjoittaa.

Jokainen meistä tekee taloudellisia päätöksiä päivittäin, Terhi Majasalmi kirjoittaa.

Yrittäjyyttä tukemalla vaikuttaa myös työllistämiseen ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Nämä molemmat asiat tarvitsevat taloudellista aktiivisuutta ja sitä saadaan, kun raha kiertää. Rikkailla on useimmiten mahdollisuus ottaa enemmän riskiä, koska tuottoa voidaan odottaa pidempään ja merkittävässä varallisuusmassassa pääoman menettäminen osittain ei tunnu taloudellisesti, vaikka aina henkisesti se varmasti kirpaisee hieman.

Hyväntekeväisyys muodossa tai toisessa on monelle tärkeä asia. Rikkaat kokevat usein, että ovat saaneet paljon enemmän kuin mitä heille kuuluu ja haluavat jakaa tätä ”ylimääräistä” hyväntekeväisyyden kautta muille. Varsinkin rikkaat kuuluisuudet saavat helpommin huomion itseensä ja tätä kautta myös asialle, minkä kokevat itselleen tärkeäksi, joten mikseivät käyttäisi tätä myös hyödykseen.

Toivon, että Suomessa nähdään tulevaisuudessa mahdollisimman monta rikasta, joilla on mahdollisuus auttaa yhteiskuntaamme .

Terhi Majasalmi on yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Varallisuusakatemiassa.