Nahkaisen nojatuolin hinta pompsahti 80 000 euroon huutokaupassa Helsingissä - Asuminen - Ilta-Sanomat

Nahkaisen nojatuolin hinta pompsahti 80 000 euroon huutokaupassa Helsingissä

Alvar Aallon harvinaisesta 1950-luvun nojatuolista maksettiin ennennäkemätön hinta.

Alvar Aallon nahkainen nojatuoli myytiin torstaina ennätyshintaan.

16.9.2016 8:33

Suomalaisen muotoilun kuningas Alvar Aalto nousi odotetusti illan kiinnostavimmaksi nimeksi, kun huutokauppatalo Hagelstam & Co järjesti torstaina Helsingissä modernin taiteen ja muotoilun huutokaupan.

Kovin myyntiennätys saavutettiin Aallon mustalla, nahalla päällystetystä nojatuolista, jota valmistettiin 1950-luvulla vain pieni erä. Tuolin lähtöhinta oli 1 500 euroa, mutta kiihkeän kilpailun jälkeen se myytiin 80 000 eurolla.

80000 euroa on korkein Alvar Aallon huonekalusta ikinä maksettu hinta.

Kysymyksessä on Hagelstam & Co:n tiedotteen mukaan korkein Aallon huonekalusta ikinä maksettu hinta.

Huutokaupan järjestäjien mukaan muutkin myynnissä olleet Aallon huonekalut kiinnostivat, sillä hinnat nousivat huutokaupan aikana kymmeniä tuhansia euroja.

Myös suomalainen taidelasi kiinnostaa jälleen. Esimerkiksi Arttu Brummerin Finlandia-maljakko vaihtoi omistajaa kolminkertaisella hinnalla. Maljakko huudettiin 9 000 eurolla, kun lähtöhinta oli 3 000 euroa).

Arttu Brummer suunnitteli Finlandia-maljakon syntymäpäivälahjaksi Jean Sibeliukselle.

Maljakko, josta on valmistettu vain muutamia kappaleita suunniteltiin Jean Sibeliuksen 80-vuotislahjaksi vuonna 1945, ja sellainen on annettu myös lahjaksi Ranskan entiselle tasavallan presidentille Charles de Gaullelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?