Katetussa kesäkeittiössä voi ruokailla pitkälle syksyyn – sisustusarkkitehti Mikko Vesanen neuvoo, mitä ruoanlaittopaikan suunnittelussa tulee ottaa huomioon - Asuminen - Ilta-Sanomat

Katetussa kesäkeittiössä voi ruokailla pitkälle syksyyn – sisustusarkkitehti Mikko Vesanen neuvoo, mitä ruoanlaittopaikan suunnittelussa tulee ottaa huomioon

Huvila & Huussi -ohjelmasta tuttu sisustusarkkitehti Mikko Vesanen kertoo vinkit toimivaan kesäkeittiöön.

Huvila & Huussi -ohjelmassa esiintyvä sisustaja-arkkitehti Mikko Vesanen.­

24.8.2016 14:20

Kesällä vietetään pääsääntöisesti aikaa ulkona, jossa myös ruokaillaan usein. Kesämökin ruoanlaittopaikkoja suunnitellessa on aina hyvä aluksi miettiä, mitä halutaan missäkin tehdä. Pilkotaanko vihannekset sisällä, mutta grillataan ulkona?

Mieti hyvät ja selkeät kulkuyhteydet ulos kesäkeittiöön, jos kylmäsäilytys on sisällä tai mökissä tehdään ruoan esivalmistelut.

Valitse kesäkeittiöön säänkestäviä materiaaleja. Katetussa kesäkeittiössä pystyy hyvin toimimaan myös myöhäisempinä vuodenaikoina. Kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät esiinny jutussa.­

Usein ruoanlaitto voidaan keskittää myös kokonaan ulos ja tehdä sisällä vain pienempiä esivalmisteluja.

Kesäkeittiöön kannattaa myös miettiä näiden tarpeiden pohjalta tarpeeksi säilytys- ja laskutilaa. Vesipiste mahdollistaa ruoanlaiton lisäksi hyvin tiskauksen mukavasti samassa pisteessä.

Valitse säänkestäviä materiaaleja. Katetussa kesäkeittiössä pystyy hyvin toimimaan myös myöhäisempinä vuodenaikoina.

Hyvin suojattuun kesäkeittiöön voi myös tuoda esimerkiksi pienempää kylmäsäilytystä, jonka vie talven tullen sisään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?