Onko tässä Suomen erikoisin sauna? Joona, 25, saunoo Volvossa, joka kulkee 30 km/h

Julkaistu:

Sauna
Mökkinaapurin vanha puimuri muuttui nuorten käsittelyssä liikkuvaksi saunaksi, jollaista ei ihan joka pihassa tule vastaan.
Ilta-Sanomien ja Postin saunakuvakilpailuun on lähetetty kuvia myös saunoista, jotka eivät seiso paikoillaan järven rannalla. Yksi näistä on 25-vuotiaan seinäjokisen Joona Viinikan puimuriin rakentama sauna.

Ylistarolla mökkeilevä Viinikka hankki itselleen mökkinaapurin pihalla yli vuosikymmenen seisseen Volvo BM S830-mallisen puimurin, sillä ajatteli sen olevan sopiva saunakäyttöön. Kuljettajan oikealta puolelta tarkasteltuna puimurissa ei näytä olevan mitään erikoista, sillä se on jätetty lähes ennalleen.

Toinen puoli on kuitenkin avattu rälläkällä, ja tälle puolelle Viinikka on ystävänsä Marko Järvenpään kanssa asentanut sisäänkäynnin, kiukaan ja lauteet. Työntekoa hankaloitti se, ettei puimuri ollut aivan tasaisella maalla.

– Siinä oli kova mittailu, että epätasaisella maalla saa mahdollisimman hyvää jälkeä, Viinikka kertoo.

Vuonna 2015 valmistuneeseen saunaan mahtuu istumaan jopa neljä henkeä. Puimurin kattoluukku jätettiin ennalleen, sillä sen avaamalla ilma vaihtuu saunassa kätevästi.

– Luukku kääntyy myös kokonaan auki, eli sieltä pääsee haukkaamaan raitista ilmaa jos haluaa, Viinikka kertoo.

Vaikka puimuri liikkuu yhä, Teuvalla kesäisin järjestettäviin sauna-ajoihin ei sillä ole vielä osallistuttu. Siirrettävien saunojen kokoontumisajoja ei järjestetty tänä vuonna, mutta matka voisi muutenkin olla liian pitkä Viinikan puimurille.

– Tämä kulkee suurin piirtein vähän vajaa 30 kilometriä tunnissa, rakentaja paljastaa.

Terassitunnelmaa liikkuvaan saunaan tuo kuskin paikan päälle asennettu auringonvarjo.

Osallistu saunakuvakisaan!

Posti ja Ilta-Sanomat järjestävät tänä kesänä yhdessä saunaan ja saunomiseen liittyvän kuvakilpailun. Kilpailuun voi osallistua saunoihin tai saunomiseen liittyvillä kuvilla. Neljä parasta kuvaa saa oman sauna-aiheisen kuvansa postimerkkiin, joka julkaistaan keväällä 2017. Lisäksi neljälle parhaalle jaetaan tuotepaketit.

Lähetä sauna-aiheinen kuva viestinä numeroon 13456 (0,30 euroa/viesti) tai Ilta-Sanomien Lukijan kuva -palvelun kautta osoitteessa http://lukijat.iltasanomat.fi/uusi/

Mainitse viestissä tai valitse kuvan kategoriaksi Saunakuvakisa, kerro lähettäjän nimi ja yhteystiedot sekä tiedot siitä, milloin ja missä kuva on otettu. Tarkat ohjeet löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt