Järkyttävät kuvat: Kauhujen vuokralainen laittoi asunnon painajaismaiseen kuntoon Kouvolassa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Järkyttävät kuvat: Kauhujen vuokralainen laittoi asunnon painajaismaiseen kuntoon Kouvolassa

Pahaa aavistamaton vuokranantaja majoitti omistusasunnossaan kymmenen vuoden ajan vuokralaista, joka laittoi asunnon remonttikuntoon.

Asunto oli läpikotaisin siivottomassa kunnossa.­

6.7.2016 13:32

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina julkaisemassaan jutussa brittiläisestä Nick Saundersista, jonka omistaman asunnon vuokralainen oli onnistunut tuhoamaan.

Jutun lukenut IS:n lukija halusi jakaa Ilta-Sanomille oman, kymmenen vuoden takaisen, kokemuksensa kohtaamastaan painajaisvuokralaisesta.

Nimettömänä pysyttelevä lukija kertoo vuokranneensa omistamaansa, Kouvolassa sijaitsevaa asuntoa vuosina 1996–2006 keski-iän ylittäneelle miehelle. Asuntoon muuttaessaan mies vaikutti siistiltä ja luotettavalta vuokralaiselta, joka kävi päivätöissä.

Asunnon omistaja joutui remontoimaan asunnon lattiasta kattoon.­

– Joskus satuin törmäämään häneen kaupungilla, ja hän vaikutti ihan siistiltä. Ulkonäöltä ei olisi voinut päätellä, että hän asuisi tuollaisessa läävässä, asunnon omistaja kuvailee.

Vuokralainen ei koskaan noutanut tavaroitaan asunnosta.­

Jossain vaiheessa vuokrasuhdetta miehellä kuitenkin ilmeni vaikeuksia vuokranmaksussa. Lopulta vuokranantaja joutui hankkimaan miehelle asunnosta oikeuden päätöksellä häädön rästiin jääneiden vuokramaksujen takia.

Myös keittiö oli läpeensä yököttävässä kunnossa.­

Vuokranantaja ei ollut varautunut sekasortoon, joka asunnossa häntä odotti.

– Kyllä se asunnon kunto ihan yllätyksenä tuli. Olihan se melkoinen shokki, että yksiöön oli tuollainen määrä kaikkea romua haalittu. Lattiallekin oli kasaantunut sanomalehtiä parikymmentä senttiä.

Asunnon kylpyhuone oli läpikotaisin siivottomassa kunnossa.­

Vuokranantaja ei saanut vuokralaiseltaan koskaan selitystä asunnon huonoon kuntoon. Häädön saatuaan vuokralainen katosi asuntoa siivoamatta tai edes tavaroitaan hakematta.

Sanomalehtiä oli kaikkialla asunnossa.­

– Emme saaneet asiaan koskaan mitään selvyyttä. Ei pysty sanomaan, mikä on aiheuttanut tuollaista, vuokranantaja pohtii.

Asunnon omistaja joutui remontoimaan asunnon vuokralaisen jäljiltä lattiasta kattoon. Edelleen kyseistä asuntoa vuokraavalle miehelle ei ole sittemmin osunut vastaan siivottomia vuokralaisia.

Painajaisvuokralainen tuhosi IS:n lukijan omistusasunnon.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?