Upeimmat tarjoiluvaunut: 10 kaunista vaihtoehtoa

Tarjoiluvaunun yleisin käyttötarkoitus on kuljettaa tavaroita pisteestä A pisteeseen B. Samalla se voi toimia myös kätevänä säilytyskalusteena, apu- tai sivupöytänä.

Flytta-tarjoiluvaunu toimii samalla kätevänä apupöytänä.

10.2.2016 19:01

Tarjoiluvaunua voi käyttää monipuolisesti myös kodin sisustuksessa.

Valitsimme lajinsa 10 tyylikästä edustajaa.

Flytta-tarjoiluvaunu toimii myös kätevänä apupöytänä. Lukittavien pyörien ansiosta sen saa pysymään tarvittaessa jykevästi paikoillaan. Materiaalina ruostumaton teräs. Design Nicholai Wiig Hansen, IKEA.

Mategot-tarjoiluvaunu, jonka design on peräisin vuosilta 1953–1954, edustaa retroa. Alimmaisella tasolla on kätevä lehtiteline, jonka ansiosta vaunu sopii mainiosti esimerkiksi olohuoneeseen sohvan viereen. Design Mathieu Matégot, valmistaja Gubi, Finnish Design Shop.

Trolley-tarjoilupöydässä viehättää pirteä väri ja pyöreät muodot. Design Stina Sandwall, valmistaja ruotsalainen SMD Design.

Dell-tarjoiluvaunussa on kiva metallirungon ja puisien hyllytasojen yhdistelmä, Ellos.

Block-vaunun kokoaminen onnistuu ilman työkaluja ja sitä löytyy laajassa väriskaalassa: trendikkäät pastellisävyt mukaan lukien. Kuvassa korallinvärinen vaunu. Design Simon Legald, valmistaja Normann Copenhagen, Finnish Design Shop.

Darjeeling-teevaunu on saanut nimensä tunnetun teelaadun mukaan. Vaunun saarnipuinen kahva ja pyörät antavat sille arvokkuutta, vaikuttaen samalla myös leikkisiltä. Saarnipuiset tarjottimet ovat irrotettavissa. Design Anna Kraitz, valmistaja Källemo, Scandinavian Design Center.

Råskog-tarjoiluvaunu sopii pienen kokonsa ansiosta kätevästi kylpyhuoneeseen tai vessaan säilytyskalusteeksi. Design Nike Karlsson, IKEA.

Moderni ja pelkistetty Teatime-tarjoiluvaunu, jossa irrotettava tarjotinosa. Design Claesson Koivisto Rune, valmistaja Swedese, Finnish Design Shop.

Tämän klassikon tunnistaa jokainen suomalainen – tarjoiluvaunu 900, jonka Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1932, valmistaja Artek, Vepsäläinen.

Ilmava ja nostalginen Tampere-tarjoiluvaunu, jonka telineen valmistuksessa on 30% kierrätettyjä materiaaleja. Design Helena Mattila, valmistaja Everyday Design, Stockmann.fi

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Industrial-henkeä etsimässä

Keväisempää ilmettä kotiin

Koti esittelyssä: Vaalea kaunotar

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?