Elektroniikka ulos olohuoneesta! Katso 15 sisustustrendiä Pariisista

Mitkä ovat sisustustrendit 2016? IS vieraili Pariisin Maison & Objet -sisustusmessuilla ja otti selvää.

Pariisilaisittain sisustetussa olohuoneessa ei nähdä kodinelektroniikkaa.

Tammikuussa pidetyt Maison & Objet -messut on yksi merkittävimpiä ammattilaisten sisustustapahtumia.

Yhdeksän messuhallia oli rakennettu täyteen toinen toistaan näyttävämpiä ja tyylikkäämpiä osastoja, jotka esittelivät sekä ensi kesän että syksyn ja talven trendejä. Osa osastoista oli pieniä ja perinteisempiä, osa suuria, rakennettuja huoneistoja, joiden jokainen yksityiskohta oli mietitty huolella. Monilla osastoilla yhteistä olivat harkitut valaistukset ja erilaiset kasvit ja kukka-asetelmat, joilla oli luotu omanlainen tunnelmansa.

Uusimpien trendiennusteiden mukaan koteihin halutaan satsata ja koti on turvasatama rauhattomassa maailmassa. Ruokatiloissa ja keittiöissä suosikkimateriaalit ovat puu ja marmori. Olohuone on mielellään elektroniikkavapaata aluetta. Kylpyhuoneet suunnitellaan huonemaisiksi. Makuuhuoneissa satsataan pellavaisiin vuodevaatteisiin. Viherkasvit viimeistelevät kodikkuuden.

1. Lasikuvut: Koriste-esineitä ja kasveja korostamassa näkyi paljon kaikenkokoisia, lasisia kupuja. Tämä on tulevan vuoden suuri sisustushitti.

2. Hehkulanka: Valaisintrendeissä oli selvä suuntaus: hehkulangan kuuluu nyt näkyä lasilampussa ja lasikupu saa olla suuri. Valon sävykin on hyvin lämmin.

3. Kahvilamiljöö: Trendikästä kahvilatunnelmaa luotiin niin ranskalaishenkisillä tuoleilla kuin pienillä pyöreillä kahvilapöydilläkin.

4. Luonnonmateriaalit: Puu, bambu ja muut luonnonmateriaalit olivat suosittuja sekä isoissa huonekaluissa että pienemmissä sisustustavaroissa.

5. Kasvit: Viherkasvien merkitys sisustuksessa ja kodin tunnelmassa on suuri. Kauniiden ja rehevien kasvien rinnalla nähtiin myös paljon taidokkaasti tehtyjä tekokukkia ja -kasveja. Perinteisten kukkien sijasta monia pöytiä ja hyllyjä koristivat esimerkiksi eukalyptuksen oksat ja kukkasipulit.

6. Keramiikka: Astioissa selvä trendi on keramiikka ja käsintehdyn tuntu saa näkyä. Värisävyt keramiikka-astioissa olivat useimmiten maanläheisiä.

7. Pastellivärit: Pastelli pitää pintansa. Trendikkäimpiä ovat hempeä roosa ja utuinen vaaleansininen. Myös muut pehmeät sävyt, kuten veden värit sinisestä vihreään, olivat vahvasti esillä. Rinnalla vastapainoa toivat muutamat hyvinkin kirkkaat värit kuten kirkas sininen, oranssi ja keltainen.

8. Kahvilamiljöö: Trendikästä kahvilatunnelmaa luotiin niin ranskalaishenkisillä tuoleilla kuin pienillä pyöreillä kahvilapöydilläkin.

9. Kulta: Esimerkiksi keittiön koriste- ja hyötyesineiden yksityiskohdissa on paljon kultaa ja ruusukultaa.

10. Tuoksut: Kokonainen osasto tuoksuun keskittyneitä tuotteita todisti, että sisustus ja koti eivät ole ainoastaan näköaistin hellimistä varten. Huonetuoksut ovat kasvattaneet merkitystään valtavasti.

11. Eläimet: Toimivat sisustuselementteinä muuallakin kuin lastenhuoneissa. Näytteillä oli kaikkea koriste-esineistä ja lampuista täytettyihin eläimiin.

12. Kuosien kirjo: Kuoseja näkyi paljon erilaisia, myös hauskasti sekoitettuina: etnisiä, moderneja ja hyvinkin perinteisiä printtejä.

13. Kuviomatot: Matoissa pitää olla jälleen kuvioita, niin graafisen selkeitä kuin maalauksellisiakin.

14. 1920-luku ja siirtomaatyyli: Modernien sisustuksien rinnalla näkyi paljon myös siirtomaatyyliä ja 1920-luvun henkeä.

15. Peilit: Luovat tunnelmaa tiloihin. Tämän hetken trendipeili on pyöreä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?