Onko läheiselläsi vaativa sisustusmaku? 10 design-lahjaideaa alle 30 eurolla

Alle 30 eurolla on mahdollista löytää design-lahjoja, jotka kelpaavat vaativammallekin sisustajalle.

Arne Jacobsen-kuppi sopii juomamukiksi, kynäpurkiksi tai säilytysastiaksi.

16.12.2015 21:01

Sisustukseen liittyvät lahjat ovat yleensä kalliita – erityisesti kun puhutaan design-lahjoista. Tosin design-sanasta voi olla montaa mieltä ja se jakaa mielipiteitä.

Itse määrittelen designin elämää tukeviksi, tarkoituksensa hyvin täyttäväksi suunnitelluiksi esineiksi. Kuulostaa itsestään selvältä, muttei päde suurimpaan osaan esineitä. Seuraavaksi alle 30 euron lahjavinkkejä, jotka voisivat ilahduttaa designin ystävää.

Nämä lahjat eivät vaadi paljon säilytystilaa ja jotkut niistä ovat tarkoitettu kulumaan käytössä loppuun. Last, but not least – yli puolet niistä edustavat suomalaista tuotantoa!

Arne Jacobsen-kuppi, jossa tunnetuimman tanskalaisen suunnittelijan Bauhaus tyylikaudesta inspiroitunut kirjasinmalli. Käytä juomamukina, kynäpurkkina tai muuten vaan säilytysastiana. Valitse lahjan saajalle merkityksellinen kirjain – käytetyin tapa on etunimen alkukirjain. Valmistaja Design Letters. Yhden mukin hinta 15,50 e, www.finnishdesignshop.fi.

Suomalaisen Lapuan Kankurien hellivän pehmoista Terva-pyyhesarjaa et haluaisi laskea käsistäsi. Pellava-puuvilla-tencelistä valmistetut imukykyiset, nopeasti kuivuvat pyyhkeet vievät vähän tilaa ja sopivat mainiosti myös matkalle mukaan. Terva käsipyyhkeen (48 x 70 cm) hinta 15,90 e, www.lapuankankurit.fi.

Onko tiskiharja joululahjana loukkaus? Ei, kun lahjan mukana tulee lappu, jossa lahjansaajan puolesta luvataan joulupyhinä tiskata kaikki astiat. Tämä uusiomateriaalista valmistettu musta 5101-tiskiharja tuntuu kädessä mukavan lämpimältä ja näyttää tyylikkäältä. Valmistaja suomalainen Mayn. Hinta noin 9,50 e, www.mayn.fi.

Joulu Malja-kynttilä antaa tilaan miellyttävää omenan ja kanelin tuoksua ja palaa noin 11 tuntia. Sitä valmistaa suomalainen Desico, jonka kynttilöissä käytettävät värit ovat elintarvikevärejä ja siksi täysin myrkyttömiä. Hinta 9,05 e, www.desico.fi.

Yksinkertainen kehystetty itse otettu valokuva, piirros, lahjansaajalle omistettu runo tai toivomus on pieni, mutta saajalle sitä suurempi lahja. Edellä kuvattu lahja on hyvä laittaa minimalistiseen Decoframe-kehykseen. Kehystä löytyy kolmessa eri koossa, hinta kehyksen koosta riippuen alkaen 12 – 20 e, valmistaja Tine K Home. www.tinekhome.com.

Essent'ial kassit on valmistettu kestävästä ja elintarvikkeille sopivasta selluloosakuidusta. Rouheat mutta samalla mukavan pehmeän tuntuiset kassit sopivat mainiosti kodin säilytystarpeisiin tai vaikkapa piknikille mukaan. Ne kestävät hyvin vettä ja niitä voi pestä pesu- tai astianpesukoneessa. Lahjaksi annettaessa voi kassin täyttää saajan lempiherkuilla. Mitat 13 x 10 x 9 cm. Hinta 12,90 e, www.stockmann.fi.

Suomalaisen Muurlan valmistamat Nordic- sarjan tarjottimet ovat saaneet kuvituksensa suomalaisesta luonnosta ja kuvitusten suunnittelija on Kata Nowak-Kiminki. Tarjottimen pinta on vanerille ominaisesti lämmin, mutta kestää silti hyvin erilaisten ruoka-aineiden tarjoilua. Tarjottimen (Ø 35cm)mukaan voi antaa lahjaksi itseleivottuja keksejä. Tarjottimen hinta 24,90 e, www.muurla.com.

Suomalaisen Doftin saippuat on valmistettu luonnon raaka-aineista ja saaneet inspiraationsa Helsingistä, saaristosta, kauneudesta sekä luonnon ja urbaanin elämän leikkauskohdista. Halaus-saippuassa sekoittuvat laventeli ja patsuli herkäksi tuoksuksi. Hinta 9,00 e, www.doft.fi.

Oksa-avainnaulakkoon (leveys 30 cm) mahtuu neljät avaimet. Pakkaus sisältää koivupuisen naulakon ja neljä villahuopaista avaimenperää. Valmistaja suomalainen Verso Design. Hinta 19,90 e, Stockmann.

Joulunpyhät ovat mainiota aikaa erilaisten lautapelien pelaamiseen. Muistipeli (36 korttiparia), jonka korteilla tunnetun suunnittelijan Alexander Girardin tekstiilikuosit sekä illustraatiot, on hyvä lahja designtietoiselle ystävälle. Hinta 18 e, Vitra Store Helsinki.

Kuvat: valmistajat ja jälleenmyyjät

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

TOP10 joululahjaideaa lastenhuoneeseen

Kodin pintamateriaalit esittelyssä

Jokirannan tunnelmallinen koti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?