Lakanat, pyyhkeet, rintaliivit... Näin usein yleisiä käyttöesineitä tulisi pestä - Asuminen - Ilta-Sanomat

Lakanat, pyyhkeet, rintaliivit... Näin usein yleisiä käyttöesineitä tulisi pestä

Onko lakanoiden pesusta jo yli kuukausi aikaa? Lienee syytä ryhdistäytyä.

2.12.2015 13:15

Kovassa käytössä olevat asioiden ja esineiden pesuväli venyy joskus pitkäksi. Tämä lista selventää, kuinka usein asiantuntijat suosittelevat puuhaan tarttumaan.

 

Lakanat: Parin viikon välein

Lakanat tulisi pestä noin parin viikon välein, Potilaan Lääkärilehti muistuttaa. Vaihtoaika on kuitenkin yksilöllinen. Paljon hikoileva voi joutua vaihtamaan lakanat useammin. Tyynyliinat saattavat tarvita pesua useammin kuin pussilakanat.

Tyynyt ja peitteet: Kerran vuodessa

Martat suosittelee pesemään peitot kerran vuodessa hoito-ohjetta noudattaen. Tyynyt pestään sen sijaan 1–2 kertaa vuodessa. Pesuainetta käytetään tyynyjä pestäessä vain 1/3 normaalista määrästä.

 

Pyyhkeet: 3-4 käyttökerran jälkeen

Pyyhkeet tulisi aina pestä pyykinpesukoneessa, Pure Wow uutisoi. Vain kuuma vesi poistaa pyyhkeistä pieneliöt, jotka saavat pyyhkeet myös haisemaan.

Farkut: Mahdollisimman harvoin

Liiallista pesemistä ole katsottu farkkujen kohdalla hyvällä. Muutosta on kuitenkin ilmassa. Lee Cooperin tuotepäällikkö Laila Raatikainen kertoo Ylen haastattelussa, että kauppoihin on tullut jo omia pesuaineita farkuille.

Toisinaan pelkkä tuuletus auttaa. Kun farkut joutuu pesemään, huuhteluainetta tai kuivausrumpua ei tulisi käyttää.

 

Rintaliivit: Odota ainakin 3-4 käyttökertaa

Muista pestä rintaliivit pesupussissa, etteivät ne menetä muotoaan. Vältä kuitenkin liikaa pesemistä, sillä se voi vähentää liivien elastisuutta ja muotoa, Cosmopolitan opastaa. Odota ainakin 3-4 käyttökertaa, ennen kuin ryhdyt pesupuuhiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?