Helsinkiläisnuorille tarjotaan yksiötä 250 eurolla –vastineeksi seuranpitoa vanhuksille

Julkaistu:

palvelutalo
Oman muotoinen koti -hanke kokeilee ensi vuoden alussa Hollannista tuttua toimintamallia. Laajasalossa sijaitsevaan palvelutalo Rudolfiin haetaan kolmea alle 25-vuotiasta nuorta.
Nuorille tarjotaan asuntoa, jonka vuokra on huokea 250 euroa kuukaudessa.

– Palvelutalon asunnot ovat 23 neliön yksiöitä. Asunnoissa on oma keittiö, vessa, suihku ja parveke, projektipäällikkö Miki Mielonen Oman muotoinen koti -hankkeesta kertoo.

Vuokran lisäksi asumiseen kuuluu 3–5 tuntia viikossa touhuamista palvelutalossa asuvien senioreiden kanssa.

– Kyseessä ei ole varsinainen hoitotyö, vaan nuoret voivat tarjota keskusteluseuraa tai ulkoiluapua. Parempikuntoisten kanssa on mahdollisuus lähteä yhdessä vaikka retkelle, Mielonen sanoo.

Lopullisesti toimintatavat määrittyvät, kun sopivat nuoret on valittu. Asukkaiksi valitaan vain alle 25-vuotiaita nuoria, joilla on kiireellisen asunnon tarve ja kiinnostusta toimia eri-ikäisten ihmisten kanssa.

– Idea on saatu Hollannista, Deventerin kaupungista, jossa on samankaltainen projekti. Menemme Deventeriin tutustumismatkalle joulukuussa, Mielonen kertoo.

Rudolfin palvelutalon hanke on jo herättänyt useiden nuorten mielenkiinnon.

– Hakemuksia on tullut jo noin 60 kappaletta. Olenkin varma, että löydämme oikeat motivoituneet tyypit mukaan, Mielonen toteaa.

Mikäli uusi toimintamalli osoittautuu toimivaksi, tarkoitus on laajentaa sitä muuallakin.

Oman muotoinen koti -hanke etsii uusia ratkaisuja nuorten asunnottomuuteen konkreettisten kokeilujen kautta. Oman muotoinen koti -hankkeessa ovat mukana Kansainvälisen designsäätiön Toimiva kaupunki -projekti, Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, Nuorisoasuntoliitto ja Y-Säätiö. Hanke on saanut rahoituksen Euroopan sosiaalirahastosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt