Luo tilaan ilmettä kuvilla ja tauluilla – 8 kivaa ideaa

Kuvat ja taulut ovat kivoja sisustuselementtejä, joita voidaan ripustaa tilaan pelkästään kauneus- tai sitten tunnesyistä.

31.10.2015 11:26

Usein molemmista syistä. Joka tapauksessa ne elävöittävät tilaa ja luovat tyhjille seinille mielenkiintoisia kiintopisteitä.

Kuvia ja tauluja voi sijoitella seinille monin eri tavoin, tilan vaikuttaessa voimakkaasti sijoitteluun. Tässä kivoja esimerkkejä, joista ammentaa inspiraatiota.

Mustavalkoiset taidevalokuvat kutsuvat katselemaan eivätkä tarvitse ympärilleen kehystä. Niitä voi koota samalle seinälle monia ilman, että ne kilpailisivat keskenään.

Pienimmät postikortit sekä valokuvat voi kerätä yhteen taustataululle. Sen voi maalata seinälle magneettimaalilla tai ostaa sen valmiina. Kuvassa on metallinen seinätaulu, johon kuuluu myös 10 magneettia.

Kuvakehyksen materiaaliksi tai sävyksi on hyvä valita sellainen, jota muutenkin esiintyy tilassa.

Vaikkapa perinteisesti taulun paikka on seinällä, voi sen yhtä hyvin laittaa nojaamaan lattialle seinää vasten. Ainakin siihen saakka kunnes sille on löytynyt oikea paikka seinältä.

Eräs hauska tapa on sijoittaa esineiden joukkoon samanaiheinen taulu. Kuvassa Liquid Sunshine -niminen digitaalinen grafiikanlehti.

Pelkistetty seinähylly on kätevä tapa esitellä runsaasti tauluja tilassa – taulujen paikkaa on helppo muuttaa vaikkapa toisiensa taakse, ja säästyy myös monien reikien poraamiselta seinään.

Kivan tuloksen saa yhdistelemällä tauluja erilaisten julisteiden, karttojen ynnä muiden seinälle ripustettavien esineiden – esimerkiksi kellon, peilin kanssa. Kaikkien ei tarvitse suinkaan olla neliskulmaisia.

Narulle on kiva ripustaa kortteja tai piirroksia. Ratkaisu sopii lastenhuoneeseen mutta miksei muuallekin.

Älä piilota itsellesi tärkeitä valokuvia valokuva-albumiin tai kovalevylle. Laita ne seinälle vaikkapa sinitarralla.

Oikotie ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lue lisää:

Nuoren perheen moderni ja kompakti omakotitalo

Messinkiä ja kuparia kotiin

Uutta suomalaista designia: Bloun – puhallettua valoa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?