4 miestä, jotka luopuivat mukavuuksista ja muuttivat erämaille - kohtaloksi koituivat pommit, karhut ja paluu kaupunkiin - Asuminen - Ilta-Sanomat

4 miestä, jotka luopuivat mukavuuksista ja muuttivat erämaille - kohtaloksi koituivat pommit, karhut ja paluu kaupunkiin

Naiiviutta vai inspiroivaa heittäytymistä? Nämä neljä miestä irtautuivat aikanaan sivilisaatiosta ja muuttivat keskelle ei mitään.

Timothy Treadwell ja naisystävä Amie Huguenard.

25.8.2015 17:08

Yhteiskunnan jatkuva kiire, uudet keksinnöt ja luoma paine tuntuvat toisinaan niin raskailta, että niistä on irtauduttava hetkeksi. Useimmalle riittää viikonloppumatka luonnon keskelle, mutta jotkut vievät eristäytymisen äärimmäisyyksiin.

Mother Nature Network -sivusto kertoo ihmisistä, jotka tulivat tunnetuksi yhteiskunnasta eristäytymisensä takia.

Timothy Treadwell

Timothy Treadwell oli tunnettu luonnonsuojelija, ekoaktivisti ja dokumentaristi. Hän asui harmaakarhujen keskellä Katmain kansallispuistossa Alaskassa ja halusi edistää rakastamansa elinalueen suojelua.

Treadwell ja tämän naisystävä Amie Huguenard kuitenkin kuolivat 13 alueella asutun kesän jälkeen, kun karhu tappoi ja söi heidät.

Timothy Treadwell ja naisystävä Amie Huguenard.

Ted Kaczynski

Ted Kaczynski kritisoi sivilisaatiota ja teknologiaa rankasti.

Hänellä oli edessään lupaava akateeminen ura Berkeleyn yliopiston professorina, mutta vaihtoi sen erakkoelämään Montanan luonnossa. Kaczynski eli ilman juoksevaa vettä ja sähköä.

Kaczynski lähetti mökistään käsin 16 pommia valikoiduille kohteille, kuten yliopistoille ja lentoyhtiöille. Pommit tappoivat kolme ihmistä ja haavoittivat 23:a. Kaczynski istuu tällä hetkellä vankilassa.

Ted Kaczynski.

Noah John Rondeau

Noah John Rondeau tunnettiin erakkona, joka vältteli yhteiskuntaa. Rondeau kertoi, ettei ollut tyytyväinen maailmaan ja sen trendeihin.

Mies vetäytyi 46-vuotiaana asumaan Adirondack-vuoristoon New Yorkin osavaltiossa. Vaikka hän eli suurimmaksi osaksi täysin yksin, Rondeau otti välillä vastaan vieraita. Rondeau joutui myöhemmin muuttamaan pois vuorilta ja kuoli vuonna 1967.

Noah John Rondeau.

Paul Gauguin

Taiteilija ja kirjailija Paul Gauguin tunnettiin primitivistisestä tyylistään ja filosofiastaan. Gauguin kyllästyi kuitenkin siihen, ettei saanut työlleen huomiota ja oli rahaton, joten hän purjehti pakoon eurooppalaista sivilisaatiota ja omien sanojensa mukaan kaikkea keinotekoista ja tavanomaista.

Gauguin lähti Euroopasta vuonna 1891 ja asui viimeiset vuotensa Tahitilla ja Marquesassaarilla, joissa hän piti alkuperäisasukkaiden puolia ja otti yhteen siirtomaavallan kanssa.

Paul Gauguin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?