Asuminen

The Guardian: Ikea luopuu halogeeni- ja energiansäästölamppujen myynnistä

Julkaistu:

Valaistus
Syyskuun jälkeen Ikean tavarataloista ei enää saa halogeeni- tai energiansäästölamppuja, uutisoi brittilehti The Guardian.
Ruotsalaisen huonekaluketjun tavarataloissa myydään vuosittain useita miljoonia lamppua. Jatkossa myyntivalikoimaan kuuluu enää vain led-lamppuja. Huonekaluketju perustelee päätöstä energiansäästösyillä.

– Jos asiakkaita voi auttaa energiansäästämisessä ja vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan, ollaan oikealla asialla, Ikean Steve Howard kertoo The Guardianille.

Kolme vuotta sitten Ikeassa asioineet kuluttajat kipuilivat vielä led-lamppujen hinnan kanssa. Sittemmin hinnat ovat pudonneet, mikä vaikutti Ikean päätökseen luopua halogeeni- ja energiansäästölamppujen myynnistä juuri nyt.

– Jos kykenet valmistamaan tuotteen, joka voi kestää 25–30 kertaa pidempään ja säästää 85 prosenttia energiaa, on aika oikea myös kuluttajalle, Howard toteaa.

Euroopan unionin odotettiin aikaisemmin kieltävän tiettyjen halogeenilamppujen myynnin jo tämän vuoden syyskuussa. Myyntikiellon toteuttamista lykättiin kuitenkin vuoteen 2018 saakka.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt