Miksi tämä kesämökki ei kelpaa kenellekään? – Suomalaiset yllättyivät: ”Tuo olisi minun unelmani!” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Miksi tämä kesämökki ei kelpaa kenellekään? – Suomalaiset yllättyivät: ”Tuo olisi minun unelmani!”

Koponen on omistanut mökin pian 20 vuotta.

Koponen on omistanut mökin pian 20 vuotta.

Julkaistu: 8.6.2015 22:15

Ilta-Sanomien juttu järven rannalla sijaitsevasta perintömökistä nostatti vilkkaan keskustelun.

Äänekoskella Parantalan kylässä Pyhäjärven rannalla sijaitseva Taina Koposen perintömökki ei mene kaupaksi ja siitä on omistajalleen enemmän haittaa kuin hyötyä.

Vailla sähköä, juoksevaa vettä tai kunnon kulkuyhteyksiä oleva mökki oli Koposen isän unelma: tämän terveyden alettua reistailla ei mökillä ole enää ollut käyttöä. Lapsettoman Koponen ja hänen miehensä arkeen mökki ei sovellu.

Kun Koposen haastattelu julkaistiin Ilta-Sanomien nettisivuilla, syntyi kiivas keskustelu. Lukijat kirjoittivat jutun perään yli 500 kommenttia.

Mökki on melko pieni.

Mökki on melko pieni.

Monille Ilta-Sanomien lukijalle syrjäisellä, luonnonvaraisella rinnetontilla sijaitseva 29 neliön kesäasunto kelpaisi kaikesta huolimatta, etenkin jos hinta on kohdallaan.

Tällä hetkellä kiinteistönvälittäjä pyytää siitä 69 900 euroa.

– Mökissä ei sinänsä vikaa. Juuri tuollainen kuuluu kesämökin ollakin, ilman mitään ylimääräisiä kotkotuksia, yksi toteaa.

– Tuo ois ihan mun unelma! Harmi kun on ihan toisella puolen Suomea ja hinta on kyllä aivan liian kallis, nimimerkki Hanna kommentoi.

Taina Koponen mökillään Äänekoskella.

Taina Koponen mökillään Äänekoskella.

– Minä voin ottaa ihan ilmaiseksi vastaan kyseisen mökin. Tuollainen olisi aivan mahtava unelmamökki. En halua kavereita kylään muutenkaan ja vaikka tulisivatkin, niin nukkukoot lattialla, toinen kommentoi.

Jotkut taas ovat sitä mieltä, että pyydetty hinta on aivan kohdillaan. Perusteluina ovat mökin sijainti ja suuri, noin 2000 neliömetrin tontti.

– Kyllähän noita kuivanmaan mummonmökkejä saa pikkurahalla, mutta kun tässä on kyse oikean järven rannalla olevasta suurehkosta tontista ja sillä olevasta mökistä niin hinta onkin jo aivan toinen.

Tuvassa on kerrossängyssä paikat kahdelle.

Tuvassa on kerrossängyssä paikat kahdelle.

Tuoreimmat osastosta