HELSINGIN Munkkiniemessä sijaitsee kaunis talo upealla paikalla. Nyt se on myynnissä ja siitä pyydetään 3,1 miljoonaa euroa. Lainhuutotodistuksessa omistajaksi on merkitty Hänen Majesteettinsa, kuningatar Elisabet II.
Rantapolku 22:een vuonna 1952 valmistunut rakennus on toiminut vuodesta 1966 aina viime vuoteen asti Kanadan suurlähettilään virka-asuntona. Asuinpinta-alaa on 328,4 neliötä, kokonaispinta-alaa noin 500 neliötä.
Kanada on brittiläiseen Kansainyhteisöön kuuluva perustuslaillinen monarkia, jonka muodollinen valtionpäämies on ollut 6. helmikuuta 1952 lähtien kuningatar Elisabet II.
Oikotiellä myynnissä oleva ja arkkitehti Ilkka Martaksen suunnittelema rakennus on esitteen mukaan säilynyt hyvin alkuperäisessä asussaan. Myöhemmin on lisätty merelle antava lisäsiipi. Tontti rajoittuu Munkkiniemenrantaan. Pikantti yksityiskohta ovat suuret ikkunat, joista avautuu kaunis näköala merelle.
Kaksikerroksisessa talossa makuuhuoneet, joita on viisi, sijaitsevat yläkerrassa ja edustilat sisääntulokerroksessa. Kellarissa on hulppea sauna- ja uima-allasosasto ja viinikellari.
Vuosien varrella suurlähettilään virka-asunnossa on pidetty hienoja juhlia ja siellä ovat vierailleen maailman monet johtajat.
TALON historiasta kertoi Kaija Hackzell Helsingin Sanomissa otsikolla Kauppaneuvosten ja muotimiesten Rantapolku (12.11.1998).
Rantapolku 22:n rakennutti Suomalaista Mallihuonetta johtanut varatuomari Pekka Piironen. Hän järjesti kotonaan muotinäytöksiä, joissa takkeja ja kävelypukuja esitteli ehta ranskalainen mannekiini. Tämä oli sodanjälkeisessä 1950-luvun Suomessa jotain ennenkuulumatonta ja tavatonta.
Piirosen Piiron Oy:n tuotenimellä valmistettiin nuorisomuotia. Rantapolku 22:n yläkerran ”hobby roomissa” rouva Ella Piironen maalasi posliinia ja valmisti jätepaloista lahjatavaroita joulumyyjäisiä varten.
Kuningatar Elisabet II myy taloa Helsingissä.
JOULUN alla talon väellä oli tapana viedä joulukukkia läheiseen saksalaiseen vanhainkotiin.
Munkkiniemeläiset puhuivat leikkisällä tuulella ollessaan Rantapolusta ”Rättipolkuna”, sillä sen varrella asuivat myös Sorea Oy -nimisen muotitalon Aleksilla omistaneet Toivo ja Liisa Rantaniemi. He toivat Sveitsistä urheiluasuja ja ompeluttivat Neuvostoliittoon vietäviksi pliseerattuja hameita. Rantaniemi toi Suomeen osamaksukaupan.
Tunnetuin asukas oli Pauligin kahvihuoneen pääjohtaja Eduard Paulig, jolla oli runsaasti jälkeläisiä.
Katso myynnissä oleva asunto Oikotien sivuilta tästä linkistä!