IS esittelee: Tällainen on F1-supertähti Sebastian Vettelin uusi Suomen-huvila - Asuminen - Ilta-Sanomat

IS esittelee: Tällainen on F1-supertähti Sebastian Vettelin uusi Suomen-huvila

F1-supertähti Sebastian Vettel osti miljoonahuvilan Joutsan Rutalahdesta.

26.2.2015 5:44 | Päivitetty 26.2.2015 8:02

FORMULA 1 -sarjan nelinkertaisesta maailmanmestarista Sebastian Vettelistä tulee kesäjoutsalainen. 27-vuotias saksalainen on ostanut loma-asunnon Päijänteen rannalta Rutalahden kylästä.

Myyjänä toimi urheilulääkäri, formula-piireistä tuttu Aki Hintsa. Paikallislehti Joutsan Seudun mukaan myyntihinta oli 1,3 miljoonaa euroa.

Vettelin tulevista mökkimaisemista saa tuntumaa yllä olevalta, viime kesänä kuvatulta videolta videolta, jolla mökin myyneen Aki Hintsan tytär Lotta Hinsa esittelee jumppaliikkeitä mökin laiturilla.

Entisen Leivonmäen kunnan alueella sijaitseva kiinteistö kantaa rakennuspiirustuksissa nimeä Villa Hintsa. Muuttuuko nimi omistajamuutoksen myötä Villa Vetteliksi?

AKI HINTSA ja Marketta Hintsa (nyk. Pellinen) ostivat rakentamattoman, 32 000 neliömetrin rantatontin vuonna 2003. Tontti sijaitsee Joutsan kuntaan kuuluvalla, mutta Toivakan kunnan ympäröimällä alueella eli niin sanotulla enklaavilla. Tontti on lohkottu Ala-Haasiaisen tilasta.

Ensimmäiseksi tontille valmistuivat sauna ja aitta. Päärakennuksen loppukatselmus pidettiin vasta joulukuussa 2010, mutta käytännössä rakennus oli valmis jo edellisenä vuonna.

Tontti on kivinen, päijännemäisen jylhä. Vihreäsävyisestä Honkarakenteen päärakennuksesta rantaan on noin 70 metriä.

Vettelin ostama huvila sijaitsee Päijänteen rannalla Joutsan Rutalahdessa. Päärakennuksen lisäksi tontilta löytyvät sauna ja aittarakennus.­

Kaksikerroksinen, ker­rosalaltaan 173-neliöinen päärakennus on joka puolelta terassin ympäröimä. Korkein ateljeeikkunoin varustetulla tuvalla on pinta-alaa yli 50 neliömetriä.

Alakerrassa on keittiön ja kylpyhuoneen lisäksi yksi makuuhuone. Yläkerrassa on yksi makuuhuone ja parvi. Sisällä on tilaa 825 kuutiometriä.

MYÖS 28-neliöinen saunarakennus ja 20-neliöinen aitta ovat kauttaaltaan terassin ympäröimiä.

Saunarakennuksessa on saunan ja pesutilan lisäksi erillinen, tulisijalla varustettu 16 neliön tupa. Aitassa on kaksi pientä makuuhuonetta.

Kiinteistö on sähköverkossa. Mukavuuksiin kuuluvat myös vesijohto ja viemäri.

Tontti sijaitsee varsin syrjäisellä paikalla. Nelostielle on matkaa kymmenen kilometriä, Rutalahden kylän keskustaan vajaat neljä. Kylätielle päästäkseen pitää ajaa noin kilometrin verran mutkaista, mäkistä ja kapeaa mökkitietä.

PÄIJÄNTEEN rannoilla riittää kesäasuntoja, joten Vettelkin pääsee halutessaan tutustumaan mökkinaapureihinsa. Vettelin rantasaunalta on lähimmän naapurin vastaavaan vain noin 50 metriä.

1,3 miljoonan euron hintaa pidetään korkeana. Jotakuinkin samankokoisen, mutta upouuden huvilan saisi Etuovi.comin mukaan palveluiden keskeltä Himokselta 1,22 miljoonalla.

Katso huvilan pohjapiirros ja lue paikallisten terveiset Vettelille päivän painetusta Ilta-Sanomista tai digilehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?