5 kätevää keittiövinkkiä, joita et vielä tiennyt! - Asuminen - Ilta-Sanomat

5 kätevää keittiövinkkiä, joita et vielä tiennyt!

Yksinkertaiset ja hauskat vinkit tekevät arjestakin mukavampaa.

Tiedätkö, miten jääkaappiin säilötystä pastasta saa jälleen pehmeää?­

23.2.2015 13:00

Onko mummosi opettanut sinulle keittiön saloja? CountryLiving listasi 50 kätevää vinkkiä, joista on apua keittiössä ja ruoanlaitossa. Kokeile ainakin näitä vinkkejä!

Pidennä kasvisten viimeistä päivämäärää. Aseta talouspaperin palasia jääkaapin laatikostojen pohjalle, ja kasvikset paperien päälle. Paperinpalat imevät kasviksista liiallisen kosteuden, joka saa ne pilaantumaan.

Elvytä kuivat muffinit. Elvytä muutaman päivän vanhat muffinit ripottelemalla niiden päälle vettä, laita leivokset paperipussiin ja lämmitä niitä kuumassa uunissa viidestä kymmeneen sekuntiin. Veden nostattama höyry palauttaa leivonnaisten kosteuden.

Vältä pahanhajuiset muoviastiat. Koska muoviset ruoka-astiat ovat huokoisia, ruoan haju tarttuu niihin tiukasti, eikä lähde usein pesemälläkään. Rypistä muoviastioiden sisälle sanomalehtipaperia, joka imee hajut itseensä. Huuhtele astia ennen käyttöä.

Pakasta nopea herkkuaamiainen. Säilö pakkaseen pannukakkuja ja vohveleita yksittäin tyhjiöpakattaviin muovipusseihin. Kun mielesi tekee seuraavan kerran herkullista aamiaista nopeasti, ota pannukakku tai vohveli pakkasesta, ja sulata se leivänpaahtimessa.

Vältä kovettunut pasta. Säilö ruoanlaitosta yli jäänyt pasta muovipussiin tai -astiaan jääkaappiin. Kun haluat syödä pastaa uudelleen, keitä sitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä, joka antaa kosteutta ja samalla lämmittää pastan.

Mainos: Biltema

Herkullisia hyötykasveja, rentoa yhdessäoloa ja ihanaa kesätunnelmaa – poimi ideat kasvihuoneeseen

Multaiset sormet, kesäillan herkkä hämy, tuoreiden yrttien valloittava tuoksu… Poimi ideat sekä kasvihuoneen sisustukseen että varustukseen – vain mielikuvitus on rajanasi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?