Tiesitkö? Näillä nikseillä tomaatit saa nopeammin kypsiksi

Julkaistu:

Puutarha
Itse kasvatetut, syksyn tultua raa'aksi jääneet tomaatit pystyy vielä pelastamaan.
Ilmat ovat viilenneet jo niin, ettei tomaattien kypsyminen juuri etene. Leikkaa loput tomaattitertut irti kokonaisina ja tuo ne sisälle lämpimään. Suuret määrät raakileita on hyvä kypsyttää hitaasti 15–16 asteen lämmössä, mutta nopeinta kypsyminen on kuitenkin huoneenlämmössä.

Tomaatit voi toki kerätä yksittäinkin, mutta pienen kannan säästäminen säilyttää tomaatin paremmassa kunnossa.

Parhaiten tomaatit kypsyvät kevyesti suljetussa tilassa kuten laatikossa tai kaapissa, jossa kypsymistä aikaansaava etyleeni ei pääse karkaamaan.

Myös sanomalehti tai kananmunakenno on toimiva. Jos pidät tomaatteja täysin suljetussa pakkauksessa, niin avaa sitä päivittäin, niin kosteus pääsee haihtumaan ja nahistuminen hidastuu.

Tomaatit eivät tarvitse valoa kypsymiseen ja ne kypsyvät irrallaan emokasvista.

Vinkki: Kypsymistä voit nopeuttaa laittamalla raakileet kypsän omenan viereen!

Kaipaatko neuvoja pihaan ja puutarhaan liittyvissä asioissa? Tällä palstalla vastataan joka toinen viikko lukijoiden kysymyksiin. Vastaajana Puutarha.netin päätoimittaja, puutarha-alan asiantuntija Saija Rimpelä.

Kysymyksesi voit jättää sähköpostitse osoitteeseen kysymys@puutarha.net tai puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt