Facebook-kuva tuhottavista lautasista kohautti Muumi-faneja - samalla paljastui uutuustuote

Julkaistu:

Kuljetusliike otti kuvan hävitykseen menevästä lastista uutuustuotteita, jotka ovat samaa sarjaa harvinaisimpien Muumi-mukien kanssa.
Muumimuki-keräilijöiden Facebook-ryhmässä on noussut kiivas keskustelu kuljetusliikkeen ottamasta kuvasta. Kuvassa näkyi Muumipeikko unelmoi -sarjan ja Fazer-sarjan lautasia, jotka olivat menossa tiilitehtaalle hävitettäviksi. Kuljetusliike Wahala-Trucking julkaisi kuvan eilen aamulla Facebook-sivuillaan ja poisti julkaisun muutama tunti myöhemmin.

Kyseisten sarjojen Muumi-mukeja ei enää tuoteta ja niiden hinnat ovat nousseet nettikaupoissa tuhansiin euroihin.

− Näiden sarjojen mukeja ei enää tuoteta, mutta kuten moni Muumi-fani saattoi kuvasta päätellä, siinä oli uutuustuotteita, Fiskarsin viestintäpäällikkö Niina Colliander myöntää.

Colliander kertoo, että Arabian tehtaalla kaikki tuotteet lajitellaan laatuvaatimusten mukaan A- ja B-luokkaan sekä hylkyihin. B-luokan eli kakkosluokan tuotteita myydään edullisempaan hintaan outlet-myymälöissä. Hylkytavara kierrätetään tiilituotantoon tiilitehtaalle.

Nyt hävitettäväksi menneet lautasmallit tulevat kauppoihin lokakuun jälkeen. Viestintäpäällikkö kertoo, että Fazer- ja Muumipeikko unelmoi -sarjan lautasia tullaan myymään kahden lautasen paketeissa 69,90 euron hintaan.

− Pian tämä tulee tiedotteen kautta julkiseen tietoon, mutta nythän se paljastui, mitä meillä on tulossa vielä vähän ennen joulua. Keräilijöitä tullaan hellimään näillä tuotteilla, Colliander kertoo.

"Kuljetusliike teki virheen"


Collianderin mukaan kuljetusliike teki virheen, kun se otti kuvan tuotteista, jotka eivät ole vielä myynnissä, ja jakoi sen Facebookissa. Viestintäpäällikkö sai tiedon kuvan leviämisestä eräältä Muumi-fanilta. Hän myöntää, että kuvan leviäminen Facebookiin oli kuljetusliikkeen virhe.

− Luotamme yhteistyökumppaneihimme. Kuljetusliikkeen työntekijät käyvät säännöllisesti tehtaalla ja näkevät tuotteita, jotka eivät vielä ole myynnissä. He olivat itse ottaneet kuvan ja julkaisseet sen vielä Facebookissa. Meillä on tehtaalta käyty keskustelua heidän kanssaan ja he ovat poistaneet sen sieltä, Colliander kertaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt