Suomen kalleimpiin kuuluva asunto on myynnissä - katso kuvat

Liki 600 neliömetrin kokoisesta, Lauttasaaressa sijaitsevasta asunnosta pyydetään 14 miljoonaa euroa.

Helsingin Lauttasaaressa on myynnissä arkkitehti Viljo Ravellin 1950-luvulla suunnittelema, lähes 600 neliömetrin kokoinen talo.

27.8.2014 23:45

Lauttasaaressa aivan meren rannassa sijaitsevassa omakotitalossa on Oikotien ilmoituksen mukaan seitsemän huonetta ja neliöitä 590,3. Tontilla on kokoa 3 225 neliömetriä.

Talon on ilmoituksen mukaan suunnitellut arkkitehti Viljo Revell 50-luvulla, joskin talo on perussaneerattu ja modernisoitu myöhemmin. Esimerkiksi kolmesta kylpyhuoneesta löytyy muun muassa suihkut, poreallas ja höyrysauna. Pihalla on uima-allas.

Talossa on suuret ikkunat, jotka antavat merelle päin.

Asunto on vain puoli miljoonaa euroa halvempi kuin Kimi Räikkösen kohuttu Helsingin Kaskisaaressa sijaitseva omakotitalo, joka on ollut julkisessa myynnissä joulukuusta 2008 lähtien. Räikkösen 14,5 miljoonan euron omakotitalossa neliöitä on 526. Makuuhuoneita vuonna 2004 valmistuneessa talossa on kahdeksan. Räikkösen avovaimo ja parin esikoista odottava Minttu Virtanen on asunut talossa viime marraskuusta lähtien.

Uima-altaan lisäksi talon pihalta löytyy muun muassa marjapensaita, laituri ja uimaranta.

Vielä tätäkin enemmän on asuintalosta pyydetty. Ilta-Sanomat kertoi viime vuoden helmikuussa Helsingin Kaivopuiston kulmalla sijaitsevasta Marmoripalatsista, josta valtio pyysi 15–25 miljoonaa euroa. Marmoripalatsissa tilaa olisi runsaasti, sillä asuinneliöitä on 1 412. Vuonna 1918 valmistuneen talon on suunnitellut arkkitehti Eliel Saarinen.

Oikotie kuuluu Ilta-Sanomien tavoin Sanoma Media Finland -konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?