Näillä kotikonsteilla hävität sinnikkäät muurahaiset ilman myrkkyjä - "Seuraavana päivänä ei ainuttakaan"

Julkaistu:

Murkut
Muurahaiset ovat monen kodin kesäriesa. Lukijat vinkkasivat parhaat keinot, joilla saat ne hävitettyä kotoasi.
1. Ruokasooda

"Tehokkain ei-myrkyllinen torjuntakeino on meillä ollut ruokasooda, jota olen ripotellut tukkimaan muurahaisten reittejä (hyllyväleihin, huonekalujen alle/taakse seinävieriin, keittiötasojen takareunoille jne.)."

Ruokasoodaa

2. Kalkki

"Kun meidän mökkiimme erään vuoden alkukesällä tunkeutuivat jättimäiset hevosmuurahaiset (n. 2 cm pitkiä), ja itse olimme vielä ulkomailla, edesmennyt äitini tuli hätiin ja ripotteli sammutettua kalkkia uunin ja lattian väliseen rakoon ja ulos mökin ympärille n. 10 cm leveäksi nauhaksi. Muurahaiset katosivat parissa päivässä. Mistä hän sitä sammutettua kalkkia hankki, en tiedä, mutta hyvin tepsi!"

Konstit on monet

3. Suola


"Minäpä laitoin suolaa takapihan terassille seinän viereen ja hyvin tepsi."

Mummu maalta

4. Terva

"Tervaviiva siirtää polun muualle. Kerrostalossa siirtyivät naapurin parvekkeelle ja mökillä katosivat rakennuksesta, kun huolto ei päässyt tervan yli. Eivät tykkää kalkkijauhostakaan. Suolaus tai myrkyt ei auttaneet."

Tervari

5. Kukat

"Meillä eivät muurahaiset tulleet enää sisään sen jälkeen, kun laitoin talon ulkopuolelle kukkaruukkuun samettikukkia koko kesän ajaksi kohtaan, josta ennen tulivat sisälle. Samoin muurahaiset hävisivät kukkapenkistä, kun istutin kesäksi samettikukkia muutamien muiden kesäkukkien keskelle. Polulle ripottelin kuivuneita kukan muruja ja seuraavana päivänä ei näkynyt ainuttakaan muurahaista. Myrkytön vaihtoehto. Ainoa huono juttu, et sormet värjääntyy kun kerää kuihtuneita kukkia pois."

Äippä Hki

6. Kaneli

"Kaneli auttoi meillä! Takapihan maantasalla oleva puuterassi, jonka alta vuosittain löytyi uusia pesiä, trafiikki loppui varsin nopeasti kun ripottelin alueelle ison pussillisen (n.1dl) kanelia. Terassilla (n. 12 neliötä) ei ole kattoa joten sadevesi pääsi huuhtelemaan "myrkyn" syvemmälle maaperään. Tämän tempun tein v.2011, eikä sen jälkeen ole näitä aikaisemmin jokavuotisia riesoja näkynyt! Jos näkyy, uusin käsittelyn."

Muurahaiseton

7. Kissanpissa


 "Kissan virtsa on myös hyvä muurahaisten karkote. Se nujertaa muurahaiset kutittamalla."

Urecat


8. Kahvinporot


"helppo tapa häätää muurahaiset on ripotella kahvinporoja kulkureiteille. Tehoaa myös, jos pihalla on maahan kaivettu pesä. Ei ole vaarassa lapset eikä lemmikit. Kokeiltu on."

vaaraton tapa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt