Kuutio, infrapuna ja höyry - tulevaisuuden sauna näyttää tältä

Julkaistu:

Löylyssä
Perinteisten kiukaiden ja lauteiden rinnalle on tullut uusia vaihtoehtoja. Haluatko istua löylyssä kuution päällä?
1. Sauna muuttaa muotoaan. Löylytytila mukautuu tarvittaessa vierashuoneeksi. Tällainen visio on Q-TIO-saunan suunnitelleella
Anne Munkilla.

Munkin mukaan kaluste soveltuu saunan ja pesuhuoneen lisäksi myös muihin tiloihin. Itse sauna rakentuu alimmasta laudetasosta ja kalusteista.- Kalusteita voi siirrellä saunassa eri järjestyksiin ja näin muodostaa haluamansa laudemuodon. Kalusteet voi myös helposti poistaa saunasta. Tila voidaan käyttää vaikkapa pyykin kuivaukseen, tavaroiden väliaikaiseen säilytykseen ja nukkumapaikkana, Munkki kertoo.
(Q-TIO-kaluste, tervaleppä tai haapa 320 euroa)

2. Aurinkokiukaan valmistama uutuus Block Duo 240 on puu- ja sähkökiukaan yhdistelmä. Kiukaan voi lämmittää sähköllä ja ohjelmoida valmiiksi. Kiukaan lämmitysaika on noin tunti käytettäessä sähköä tai puuta.
(Koosta riippuen hinta on 2 200 euroa tai 2 250 euroa)3. Jos ei halua kokonaista infrapunasaunaa, mutta toivoo silti infrapunalämpöä, on olemassa infrapunapaneelit. Saunan infrapunalämmitintä käytetään samassa löylyhuonetilassa normaalin kiukaan kanssa. Kiuasta ja infralämpöä voi käyttää samanaikaisesti.
Lämmittimen teho on 900W ja paneelin voi asentaa pystyyn tai vaakaan. Myös vanhoja saunoja voidaan jälkikäteen täydentää infralämmittimillä.
(Helon infrapunapaneeli 445 euroa, ohjain 109 euroa ja selkänoja 125 euroa)4. Himalaya-kiukaassa on vesisäiliö, jonka BWT-tekniikka kosteuttaa löylyhuoneen jo lämmityksen aikana. Kun kiipeät lauteille, ilma on valmiiksi kosteaa. Löylyyn voi höyryttää vuorisuolaa tai lisätä aromaattisia löylytuoksuja kiukaan vesisäiliöön.
(Koosta riippuen hinta on 665 euroa tai 765 euroa)5. Aurinkokiuas Fontessa on 100 kilon kivimassa. Kiuas kiinnittyy vain alalauteisiin. Kiukaan runko on irti lattiasta, joten saunan siivoaminen helpottuu. Lauteen päälle asennettava vuolukivikaulus varmistaa turvallisuuden. Fonte-kiukaissa on kauko-ohjaus.
(Hinta 8 kW 1290 euroa ja 10 kW 1350 euroa)


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt